Vilda djur och svängig musik!

16 november 2012

Den här veckan har vi börjat att öva inför luciafirandet. Barnen födda 2007 har fått med sig texter att träna på hemma, då de ska gå luciatåg i kyrkan på Linero.

Grupp 2 av barnen födda 2007 har varit med naturskolan till Domkyrkan och bekantat sig med Jätten Finn.

Sagogrottan har under veckan varit ett uppskattat rum att leka i. Fantastiskt fantasifulla historier har utspelats i rummet med många olika karaktärer. Barnen har utforskat olika karaktärer i olika konstellationer, vilket har bidragit till att barnen har fått upp ögonen för nya lekkamrater.

Veckans höjdpunkt är helt klart ”Ös och klös” på biblioteket. Vi fick vara med och sjunga många roliga djursånger. Med oss till förskolan fick vi med en CD-skiva med låtarna. Information kring skivorna finns på barnens plats i hallen. I en stor trälåda hade Frank Madsen med sig vilda och tropiska djur. Vi fick se en stor och hårig fågelspindel med åtta ben och åtta ögon, den farliga och giftiga (men lilla) spindeln Svarta änkan, en leguan med lång svans som den kan slåss och hålla balansen med, en två år gammal trubbnoskrokodil och en stor, lång och tjock albinopyton som vi fick klappa. Barnen tyckte inte att ormen var så slemmig som de trodde, utan hård.  Ni kan tro att barnen har mycket att berätta när de kommer hem!

Trevlig helg önskar vi på Trädet