Månadsblogg Humlan

19 oktober 2018

Hej!

Tack till alla er som kom på vårt informationsmöte igår 🙂 För er som tyvärr inte hade möjlighet att närvara kommer här lite punkter som vi pratade om.

  • Vi berättade hur en dag ser ut på småsidan, vi öppnar kl 7:15 och då börjar vi att servera frukost, frukosten serveras fram till kl 08:00. Ska era barn äta frukost ska dom lämnas senast 7:45, för att hinna äta färdigt till kl 8. Ska era barn inte äta frukost ska ni från kl 7:45 lämna barnen påklädda för uteverksamhet till pedagogen i trädgården. Vi är ute till ca kl 09, därefter har vi verksamhet inne till 10:30. 10:30 har vi samling och därefter äter vi lunch. Efter lunchen vilar vi och kl 14 äter vi mellanmål. På eftermiddagen är det inne- eller uteverksamhet fram till förskolan stänger kl 16:45.
  • Denna terminen har vi haft många inskolningar och vi arbetar främst med omsorg, rutiner och med att skapa trygghet för barnen i gruppen. Detta är grunden för vårt fortsatta arbete.
  • Vi berättade om vårt verksamhetsmål i hela huset som är normkritiskt förhållningssätt, dvs allas lika värde, möta varje enskilt barn utifrån deras behov.
  • Vi följer häftet ”när ditt barn är sjukt”, som vi också delade ut på mötet. Om vi alla hjälps åt kan vi minska antalet vabdagar och sjukdagar.
  • Ta gärna en titt i föräldrapärmen som finns i båda hallarna, den innehåller bla likabehandlingsplaner och klagomålshantering.
  • Vi pratade om barns sömnbehov, är ni intresserade så läs gärna artikeln som vi delar ut.Här nedan länkar vi en filmsnutt om anknytning som visades på storsidans informationsmöte.
    Ta er gärna tiden och titta!

Hösten närmar sig och nu är de kallt på morgonen, barnen behöver varma kläder, vantar och mössor. Vi vädjar om tumvantar, så ska vi se till så att alla fingrar kommer rätt i vanten 😉 För att underlätta vårt jobb så namna alla kläder med rätt barns namn.

Tack för att vi får vara en del av era barns utveckling.

Trevlig helg!

Pedagogerna på Fjärilen och Humlan