Vecka 49!

5 december 2014

Blogg vecka 49!

Vilken vecka vi har haft! Under veckan har vi hunnit med otroligt mycket och barnen är väldigt sugna på att arbeta och ivriga i sitt lärande. Vi har fortsatt arbeta med jordens utveckling och har pratat om stjärnor, asteroider, vår galax och vårt planetsystem. Det har varit väldigt spännande att lyssna på barnen och diskutera med de kring något så ogreppbart som rymden!

Vi har också hunnit göra färdigt vår vulkan och har även en liten utställning kring stjärntecken och vår galax, Vintergatan. Kom gärna in och titta!

Många av er har fått hem de fina pumporna vi gjorde i november och bilderna har nu ersatts med renar. Kika gärna in i köket!

Besöket till Planetariet var väldigt lyckat! När vi kom dit fick vi gå in i ett mörkt, kupolformat rum med sköna fåtöljer. Barnen fick följa med på en upptäcksfärd genom rymden via en film och en berättarröst. Berättaren pratade om rymden på en bra nivå och vi upplever att barnen kände igen mycket från det som vi har pratat om på våra samlingar. Efter visningen fick vi prova att bygga stjärnor med hjälp av byggsatser som vi fick låna.planetarium

 

 

Byggsatsen vi använde för att bygga stjärnorna med.

Byggsatsen vi använde för att bygga stjärnorna med.

Datum att lägga på minnet i december är:

Den 10:e kommer vi att ha en Nobelfest här på förskolan. Vi kommer att prata om Alfred Nobel och hans pris, duka upp fint och ha en dans. Barnen får gärna klä upp sig, självklart är detta högst frivilligt.

Lucia i Sankt Knuts kyrka för barn födda 2009

Barnen ska vara på plats i S:t Knuts kyrka klocka 8:00 då luciatåget börjar 8:30 och ni föräldrar är välkomna att se luciatåget. Vi pedagoger går tillsammans med barnen tillbaka till förskolan efter fikat. Däremot ansvarar ni föräldrar för att lämna eventuella syskon på förskolan.

Lucia på förskolan

Lucia den 12:e december klockan 15.00, glöm inte att anmäla är på fikalistan i hallen. Det är också viktigt att anmäla eventuella allergier. Tänk på att årets luciatåg kommer att vara utomhus!

Den 16:e december är det julfest för barnen här på förskolan. Vi kommer att äta julmat och ha det trevligt.

Vi passar också på att påminna om att det är nu kallt på riktigt! Tag med varma vantar, mössor, skor och ytterkläder.

 

Trevlig helg önskar vi på Grodan