Vecka 45

8 november 2013

Vilket underbart väder det har varit idag! I förmiddags valde vi att stanna ute lite längre då inga barn ville gå in, alla lekte och njöt för fullt av det fina vädret! Simon gick iväg till byggarbetsplatsen med 08:orna för att hämta lite frigolit som de har tänkt att bygga båtar av. Dessa ska sjösättas vid nästa utflyktstillfälle! Spännande!

Tisdagens höstfest upplevde vi var väldigt lyckad! Vi hade verkligen vädret med oss hela förmiddagen så de inplanerade aktiviteterna kunde genomföras lekande lätt! Vi hade satt upp en tipsrunda utanför förskolan och detta tyckte barnen var mycket spännande och roligt! I trädgården hade vi byggt upp hinderbanor tillsammans med barnen, varje bana ledde till en stor fin pumpa. I multihuset tände vi brasa och värmde grönsaksoppa som barnen mumsade i sig, väldigt trevligt och mysigt.

Teaterbesöket i torsdags (för 09:orna) var mycket uppskattat av både barn och pedagoger.

Som vi tidigare har berättat provar vi oss fram och testar olika alternativ vad gäller vila för våra 2010:or. Det som vi kommer att prova under november månad är att lyssna på Cd-saga (sagor inlästa på cd) i Sagogrottan.

Den här veckan har vi också pratat om och dokumenterat vädret tillsammans med barnen i samlingen.

Nästa vecka är det dags för 08:or grupp 2 (Ruben & Rebecka) att åka på utflykt till Ravinen.

Trevlig helg önskar vi på Grodan