Vecka 44 på Trädet – spöken och utflykter

31 oktober 2014

Hej!

Den här höstlovsveckan har vi passat på att gå på små utflykter med några barn i taget till lekplatser och andra äventyr i vår närmiljö. Några av våra äldsta barn har besökt fritids på Maria Montessoriskolan, där de träffade några välkända ansikten. Det är barn som har gått på Trädet innan de började i skolan. Vi har skapat spöken, pumpor och fladdermöss på avdelningen men även arbetet med olika material från hyllorna.

På tisdag nästa vecka (4/11) är det skördefest på Trädet. Tillsammans ska vi laga en vegetarisk grönsakssoppa, bröd och äppelpaj. Barnen lagar denna dag sin egen lunch av höstens grönsaker och frukter. Vill barnen klä ut sig så är det okej, men självklart frivilligt! Dock inga masker för ansiktena.

Nästa vecka är det barnen födda 2010:s sista naturdag. På onsdag (5/11) är det grupp ett som ger sig iväg och på torsdag (6/11) är det grupp tvås tur.

Vi har planerat in varsin leksaksdag för barnen under hösten. Detta är uppskattat och barnen har önskat det även denna termin. Varje åldersgrupp får en tisdag var då de får ta med sin varsin leksak hemifrån. I en leksaksvisarsamling får de visa och berätta om sin leksak. De andra barnen ställer frågor kring leksaken. Ofta väljer barnet som har med sig en leksak att skicka runt den i samlingen, så att kompisarna får ta sig en närmare titt.Leksaksdagar under hösten är; barnen födda 2009: 11 november, barnen födda 2010: 18 november och barnen födda 2011: 25 november. De äldsta barnen börjar att ta med, då de har gjort det innan och blir en förebild för hur det går till för de yngre barnen. Övriga dagar får barnens leksaker stanna hemma.

Trevlig (och kanske lite läskig) helg,
önskar Trädet