Vecka 42 på Trädet – höstväder och rymdböcker

17 oktober 2014

Hej!

Den här veckan har höstruskigt slagit till med kraft. Torkskåpen är ofta fulla med kläder, så ett tips är att titta där om ni letar efter barnens kläder. Barnen har regnkläder och stövlar på sig men kan ändå bli blöta efter mycket lek.

I tisdags kom Hira för att visa Bollywooddans för de som ville av de äldsta barnen. Barnen har lärt sig en koreografi som de kan dansa helt själva. Vi blir inspirerande av musiken och rörelserna.

I onsdags och torsdags var barnen födda 2010 iväg på naturdagar. Vi åkte buss till Skrylle för att gå ”Vilsestigen”. Det är en 1 km lång runda där barnen får lära sig vad man ska göra om man kommer bort från dem som man går i skogen tillsammans med, exempelvis sina föräldrar eller förskolegruppen. Barnen fick lära sig att krama ett träd, se till att synas och höras och hålla värmen. Stigen var motoriskt utmanande med bland annat rötter från träden och stenar. Båda dagarna var det regnigt och vi fick söka skydd i vindskydd och äta. ”Onsdagsgruppen” hann leka på naturlekplatsen. Det var halt på träet och barnen hade jätteroligt. Några av oss vågade till och med åka linbanan. Den var riktigt spännande och man fick hålla i sig hårt. Båda grupperna utforskade det fina naturrummet. Att få åka en stor gul buss var i sig en upplevelse. Grupperna var väldigt omtänksamma mot varandra, hjälpte varandra och stöttade varandra. Roligt att se!

DSC_1791 DSC_1804 DSC_1808 DSC_1837 DSC_1859

Många barn har fortsatt med rymdentema och gjort rymdböcker. Det oändliga med rymden fascinerar oss, stora som små.

Under fredagen så testade vi att ha en gemensam vila alla tillsammans i Sagogrottan. Vi la ut små filtar och yogamattor, tände stearinljus och lyssnade på lugn musik. Det fungerade väldigt bra och så funderar på att införa ca 20 minuters gemensam avslappning/meditation efter lunchen.

Vänligen parkera bilarna ute på vägen och inte inne på parkeringen när ni lämnar barn mellan 08.30 och 09.00. Detta för att personal som börjar denna tiden annars har svårt att få parkeringsplats.

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet

  • Förälder skriver:

    Vad mysigt med vilostund. Här hemma fortsätter diskussioner om planeter och lillasyster berättar bestämt vilken planet som är störst medan storasyster då googlar för att bekräfta och lägga till hur stor osv osv. Mycket roligt att lyssna på deras livliga konversationer och då förstår jag var det kommer ifrån 🙂

Comments are closed.