Vecka 42 på Humlan

17 oktober 2014

Hej på er alla humleföräldrar!

Hösten är här på riktigt, regnet har öst ner hela veckan så vi har spenderat mycket tid inomhus. Vi har ägnat oss åt att baka scones, skapa höstteckningar av löv och gjort en daggmask som nu ringlar på vår vägg. Några av barnen fick även följa med till bokbussen och låna nya böcker till avdelningen.

Vi har fortsatt med vår fördjupning på den kosmiska planen. Först repeterade vi berättelsen om jordens födelse och igår hade vi ett experiment med mjölk, karamellfärg och diskmedel som skulle illustrera att våra kontinentalplattor på jorden rör på sig. Detta för att vi sedan skall kunna komma in på de olika världsdelarna. Som vanligt är våra experiment väldigt uppskattade av barnen.

Vidare skulle vi i personalen ödmjukast vilja be er föräldrar som lämnar era barn runt halv nio – nio på morgonen att parkera era bilar längst med vägen. Detta för att personal som börjar senare men skall arbeta här hela dagen har problem att hitta en parkeringsplats. Vi skulle vara väldigt tacksamma om ni ville tänka på detta.

Vi vill även förtydliga att vi på Humlan samarbetar med Fjärilen vid öppningar och stängningar. De pedagoger som då arbetar har ansvar för barn från båda avdelningarna.

Hoppas ni alla får en skön helg!
Hälsningar
Pedagogerna på Humlanh

  • Förälder skriver:

    Det är så roligt att läsa om vad ni hittat på under veckan! De där sconesen var väldigt goda, ni kanske kan skriva upp receptet i nästa veckas blogg? Så bra blir aldrig mina nämligen… / Sandra

Comments are closed.