Vecka 40 på Trädet – ett äventyr i rymden

3 oktober 2014

Hej på er!

Vi har haft en mysig höstvecka på trädet. Några av barnen har påbörjat ett projekt om rymden och planeterna. Om ni har skolådor hemma ber vi er att ta med dem.

Några barn har börjat med bokstavsböcker medan andra barn har valt andra material. Det har skapats många pärlhalsband under veckan, vilket är en perfekt finmotorisk övning. En eftermiddag var vi i Sagogrottan och tittade på när barnen spelade upp teater. Ett barn var sagoberättare medan kompisarna spelade upp händelseförloppet.

I onsdags var det naturskola för barnen födda 2009. Grupp 1 tog stadsbussen in till Lunds stadskärna för att höra om den spännande berättelsen om ”Jätten Finn”. Vi satt i Lundagård och åt frukt innan vi gick in i Domkyrkan för att titta på den gamla kalendern och sedan gå ner för trappan till stenpelarna. Där hittade vi Finn och gamla gravar. Det brann stearinljus och var väldigt stämningsfullt. Barnen blev tagna av atmosfären, så det var med spänning som de undersökte den medeltida kyrkan. Vi gick vidare längst stadens gator för att hålla utkik efter vad som är karaktäristiskt för en stadsmiljö. Barnen uppmärksammade det stora antalet bussar, bilar, affärer, godisbutiker, glasshus och så vidare. Lunchen åt vi i stadsparken under ett träd som skydd för regnet. Barnen fascinerades av fåglarna som fanns att titta på, främst den färgglada påfågeln som gick runt. Innan vi tog bussen tillbaka lekte vi på lekplatsen och i labyrinten. Det blev en trevlig och händelserik utflykt.

På lördag är det kanelbullensdag och det passade vi på att uppmärksamma genom att baka kanelbullar tillsammans med barnen. Några barn hjälptes åt att baka. De följde receptet genom alla steg i processen till färdiga bullar. I bakningen utmanades barnen matematiskt och i samarbetet med varandra. Bakgruppen bjöd alla barn på Trädet, Grodan, Humlan och Fjärilen på varsin kanelbulle. En grupp hade yoga i sagogrottan, några gick till lekplatsen och några fortsatte sitt arbete med planeterna. Det har med andra ord varit full aktivitet bland barnen på Trädet.

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet

image (1) image (2) image (3) image

Comments are closed.