Vecka 40 på Grodan

3 oktober 2014

Hej alla föräldrar!
Vi har haft en händelserik och trevlig vecka på Grodan. Det är roligt att få spendera veckorna tillsammans med era barn.

I veckan tog vi fram den stora matematikmattan och gjorde gå-steg med sifferkorten. Barnen fick räkna och ta sig igenom gå-stigen. Vi räknade både framlänges och baklänges. Barnen stod på led och väntade ivrigt på sin tur.
Några barn arbetade med de röda stavarna och byggde en labyrint. Barnen fick ta sig fram och tillbaka i labyrinten. De valde även att bygga olika mönster med de röda stavarna.
Några barn har valt att spela spel. Det tränar dem i att räkna, vänta på sin tur och att hantera en förlust eller vinst.
Barnen har pratat mycket om bokstäver och har valt att skriva bokstäver, sy bokstäver och dylikt.
När vi har varit ute har barnen valt att leka bageri, göra geggamoja, gunga, byggt med brädor, varit pirater m.m.
På samlingarna har vi sjungit, både på svenska och andra språk.

Under våra matstunder har vi trevliga diskussioner, vi pratar om allt mellan himmel och jord. Några exempel på vad som kommit upp under veckan är var köttet kommer ifrån, vad man äter hemma, vilken bokstav olika personer i ens familj börjar på, vad man har drömt på natten, vilket väder det kan tänkas bli på eftermiddagen, vad man vill äta till fredagsmys och mycket mer.

På naturdagarna var barnen födda 2009 grupp 1 på utflykt i stan. Vi besökte domkyrkan och fick titta på jätten Finn och därefter besökte vi lekplatsen i Stadsparken. På onsdag blir det en liknande utflykt för barnen födda 2009, grupp 2.

Vi vill till sist påminna om ledighetslappen för v. 44 hänger i vår hall. Markera om ert barn är ledigt eller på förskolan under den veckan.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,

Grodans pedagoger

  • Förälder skriver:

    Så trevligt att höra hur era vardagar ser ut. Denna blogg är ovärderlig. Tack för att ni är så bra :-). Känns tryggt att lämna mitt barn till er.

Comments are closed.