Vecka 39

26 september 2014

Hej alla Humleföräldrar!

I tisdags hade vi föräldramöte. Mötet öppnades upp tillsammans med fjärilen och inleddes med att Monica informerade om vår likabehandlingsplan som nu finns att läsa på förskolans hemsida. Vidare presenterades både pedagoger och föräldrar.

Humlans möte fortsatte med att informera om upplägget på våra samlingar som äger rum varje dag före lunch. Samtliga samlingarna inleds med att sjunga om de barn och pedagoger som är närvarande, fastställa vilken veckodag, vilket datum, vilken månad samt vilket år det är och sedan diskutera dagens väder. Samlingarna på måndagar och torsdagar kommer präglas av vårt tema utifrån den kosmiska planen som beskrivs senare. På tisdagar hålls ett experiment vilket brukar vara mycket uppskattat av barnen och varje experiment kommer redovisas i en pärm som kommer finnas ute i vår hall. På onsdagssamlingen planerar vi att använda oss av en av våra sagopåsar alternativt göra någon sånglek. Fredagssamlingen planeras vara avsedd för rytmik, då röjs bord och stolar undan så att alla får plats och barnen får springa runt och göra olika rörelser och träna sin motoriska utveckling till musik.

Mer om vårt tema utifrån den kosmiska planen.
Temat innebär ett fokus på jordens uppkomst och våra världsdelar. Med en världsdel i taget kommer vi fördjupa oss i hur man bor, hur man ser ut, vad man äter, vad man lyssnar på för musik, spelar för sporter samt andra typiska kulturella företeelser.

På mötet togs även en del praktiska saker upp, såsom att det börjar bli lite kyligare och därför dags att för de barn som sover i vårt uterum – ta med sovpåse samt något varmare att sova i, och för de som bara ligger och vilar en stund – en filt och en kudde. Vi önskar också att i barnens fack ska det endast finnas mössor, vantar och halsdukar och i korgen ovanför ska det ligga extrakläder.

På tisdag nästa vecka är det fotografering och lappar delades ut för information kring detta.

I övrigt har veckan på Humlan varit bra. På grund av det lite kallare vädret har vi tillbringat mer tid inomhus och barnen har kommit igång att arbeta med montessorimaterialet. Det har även funnits tid för skapande och lek. I torsdags förmiddag gav vi oss iväg på en utflykt i närområdet. Alla barnen hade med sig matsäck och när vi hittat en plats att sitta på var det dags för picknick, vilket var mycket uppskattat av barnen. Efter lite lek och sång gick vi till dammen och alla barnen fick testa att håva. Fynden tog vi sedan med hem och tittade närmare på på förskolan.

Ha en trevlig helg!
Jennifer, Camilla och Sofie