Vecka 38

21 september 2012

Vi vill börja med att tacka för ett trevligt föräldramöte! Vi uppfattade det som en givande kväll där vi uppskattade att kunna ta del av era tankar och funderingar.

Under uteförmiddagen i måndags ordnade pedagogerna en ”skattjakt” i trädgården. Tio guldstenar, som barnen har målat och glittrat, gömdes och barnen uppmanades att hitta hela skatten. Vi räknade mycket tillsammans i samband med skattjakten. Hur många skatter som vi hittat och hur många skatter som då måste finnas kvar gömda är exempel på matematiska övningar.

I tisdags var några av barnen iväg och håvade. Det var en entusiastiskt gäng som gav sig iväg till dammen nära förskolan. I vattnet hittade vi flera arter, Vattensnäcka, Flicksländelarv, Mygglarv, Dykare och Buksimmare. Det är roligt att kunna ta till vara på möjligheter i närområdet.

Efter mellanmålet i onsdags körde vi ett varmt Kalvingympapass i stora rummet, vilket var uppskattat. Under onsdagen hade även 09:0rna sin premiär av naturskolan. Vi gav oss ut på jakt efter djur i närområdet och fascinerades mest av hästarna vi hittade.

På torsdagen doftade det ljuvligt på Trädet, barnen bakade flera äppelkakor till sina föräldrar. Självklart blev det en plåt även till barnen.

Under fredagen begav sig 08:orna till Lineros bibliotek för att vara med på en sångstund och låna böcker. Barnen tyckte det var roligt och berättade gärna om sina upplevelser. Nu har vi flera nylånade, roliga, spännade och fängslande biblioteksböcker i våra bokkorgar.

Trevlig helg önskar Trädet!