Vecka 22

30 maj 2014

Vecka 22

Ännu en kort vecka har kommit till ända! Nu går det verkligen i rasande fart mot sommaren. Som ni säkert har märkt skiftar vädret från varma sommarvindar till iskalla höstvindar. Vi önskar därför att barnen har både tunna sommarkläder och skalkläder på sina hyllor. Senast i onsdags behövdes utebyxor och jacka medan måndagen bjöd på sommarvärme.

I tisdags var grupp 2 av barnen födda 2010/2011 iväg på naturdag. Vi tog stadsbuss nummer 3 in till Botaniska trädgården. Solen sken och det var varmt och skönt. Barnen lekte länge på de stora träden som ligger vid ingången. Tillsammans gick vi runt och tittade på alla fina blommor och växter. Barnen luktade, tittade och var nyfikna på vad de olika växterna heter. Vi gick även in i växthusen och tittade bland annat på färgglada tropiska grodor och gigantiska kaktusar. Det var spännande! Barnen traskade på bra och det blev en mycket trevlig utflykt.

I onsdags var grupp 2 av barnen födda 2009 i Skrylle på naturdag. Det var blåsigt och kallt, så vi fick ha mycket kläder på oss. Även den här gruppen tog sig runt Ulasitigen som är tre kilometer lång. Det var många skolelever i Skrylle som orienterade och grillade, så det var mycket rörelse i skogen. Barnen hittade pinnar, kottar och bajs från olika djur. Det är alltid intressant att se vad som finns att finna i skogen.

Det är många barn som är inne i en pärlperiod. Det produceras många helt otroliga pärlplattor, halsband och armband.

Den här veckan har vi också arbetat en del med världsdelarna och med rymdmaterialet. Spännande, tycker många av barnen! På samlingarna har vi också fortsatt att rimma och barnen frågar själva efter nya rimramsor!

Nästa vecka är det dags för årets stora utflykt. Den här gången åker vi till Rövarkulan mer information om den utflykten kommer på mailen. Observera tiden! Barnen ska vara på förskolan 8.30!

Soliga hälsningar från Grodan!