vecka 18 – Trädet

3 maj 2013

En kort vecka har nu passerat, en vecka med mycket utevistelse. Det har varit kallt i luften och i vinden, men så skönt med sol som värmer ändå.
Tulpanerna är på väg upp,  fruktträden har börjat att blomma, och det spirar och gror i våra grönsakslådor.

Vi har planterat denna veckan också och nu blev det sådd tomater, ängsblommor och indiankrasse. Står nu i fönsterbrädan i köket och det blir spännande att följa med framöver. Tomatväxterna som vi planterade för några veckor tillbaka har nu blivit så stora att de har vi planterat om de i större krukor.

Johan tog med några barn här om dagen och gick på skräpjakt utanför förskolans område. Huvudsyftet var att leta efter en stubbe som vi kunde hamra ner spikar i. Det hittade de inte, men de hittade en del skräp som de plockade upp och tog med sig och slängde i soptunnan. De hittade också en del grenar som de tog med sig tillbaka och sågade i många olika storlekar som bland annat kan användas som byggklossar ute.

Som sagt har vi varit mycket ute, så vi jobbar med att ta med oss verksamheten ut på så många områden, i dag blev det Röris ute på gräsmattan med Linda, Malin och Rebecka som instruktörer uppe på träddäcket.
Efter mellanmålet var vi i sagogrottan och tittade på UR´s ”Vara Vänner” och episoden ”Ida är utfryst”.
Vi avslutade med ”Vi hjälper dig Sixten” episoder:  ”Trolleri” och ”Samla Vatten”.

Nu lite information om kommande händelser:

Onsdag 8:onde maj så får vi besök av Nallesjukhuset. De det gäller har fått information på sin hylla. Detta är en aktivitet som vänder sig till de äldsta barnen, men barnen födda 2009 får gärna ta med sig sin nalle också denna dagen, så gör vi någon annan aktivitet tillsammans med de denna dagen.

Torsdag 16:onde maj firar vi förskolans dag med att invitera föräldrar och mor-och farföräldrar att komma på besök och vara tillsammans med oss på olika aktiviteter. Vi har hängt upp ett anslag i hallen med information och om ni har möjlighet att komma ser vi gärna att ni skriver upp er senast onsdag 9:onde maj  – speciellt viktig för Camilla i köket så hon vet att planera fika och lunch.

Torsdagen 30:onde maj åker vi på en gemensam utflykt till Fågelstationen i Falsterbo.
Barnen ska vara på förskolan klockan 0800 denna morgonen, ha med sig frukt, en rejäl matsäck och dricka för hela dagen. Vi kommer att vara ute hela dagen och man blir alltid extra hungrig och törstig en sådan dag. Vi kommer att vara åter på förskolan klockan 14.30.

Tack för denna veckan och vi önskar er alle en skön helg

Mona, Rebecka, Ingela och Linda