Vecka 12 på Grodan

20 mars 2015

Hej!

Under veckan har vi planterat zinnia, som nu står i våra fönster och har börjat gro. Det är spännande att följa utvecklingen från frö till blomma. Några barn har arbetat med banken, där de har fått pröva på att vara bankman och att gå till banken för att få pengar. I lekhörnan har några barn lekt restaurang där det har bjudits på mat och dryck. Utifrån vårt tema, människans utveckling, har barnen gjort apor som ni kan se på vår vägg inne i köket. Det har blivit en hel del utelek under veckan, där barnen har valt att gunga, stapla upp brädor och bildäck på cyklarna, lekt bageri i sandlådan, lekt ”under hökens vingar kom” och ”1, 3, 5”.

Samlingarna som vi har innan lunch har vi valt att dela på två grupper för att få ett större lugn. Den ena samlingen har fokuserat mycket på människans utveckling och har pratat om de första människoaporna och på den andra samlingen har fokus legat mer på sånger och minneslekar.

På tisdagen åkte några barn till biblioteket i Dalby för att titta på en teater som handlade om banditer.

På onsdagen gick alla barn födda 2011 iväg på cirkeljakt och därefter blev det lite fika. Veckans juniorkock var Henrik.

På torsdagen åkte några barn födda 2010 iväg till stranden i Bjärred. Där plockade de snäckor och andra strandfynd, lekte på en lekplats i närheten och hittade flera vårtecken.

Idag var det tänkt att Gabriel, Hanna, Leo, Nora, Yeremey och Ellinor skulle åkt på utflykt. Men efter upplysningen om att solförmörkelsen kunde skada våra ögon vid utevistelse, blev utflykten inställd och kommer istället att bli nästa fredag den 27/3.

Idag har vi haft en gemensam samling där vi har firat Svante som blir fyra år imorgon. Grattis Svante!

Vi önskar alla en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,

Grodans pedagogerIMG_0693IMG_2456IMG_0700

  • Förälder skriver:

    Underbart att få läsa om vad ni gjort under veckan och dessutom få se så fina foton. Tack!

Comments are closed.