Vårsol på Trädet v 11

14 mars 2014

En fantastisk vårvecka har nu passerat. Vi har njutit av det fina vädret och varit ute mycket. Härligt att se hur det spritter i benen på barnen. På eftermiddagarna har de flesta barn haft på sig överdragsbyxor och fleecejacka och njutit av att få slippa alla de tjocka kläderna.
Några barn har varit på biblioteket och lånat nya böcker och hittade många böcker om kaniner. De barnen som inte ville vara med till biblioteket gick till lekplatsen.
Några barn har börjat sy en kanin i filttyg och några är redan klara.

Den blå kaninen

Den blå kaninen

Barnen födda -09 har lyssnat vidare på Snick och Snack. Nu fick de möta två nya djur i Kungaskogen, Bitis, en kanin från Dalarna och Kung Älgvis. Veckans kapitel tog upp en episod då Bitis inte fick vara med och leka och de andra djuren var taskiga mot henne. Många av barnen blev berörda och kände med Bitis när hon blev ledsen. Vi pratar/diskuterar och låter barnen ställa frågor innan och efter vi lyssnat på ett avsnitt.
08:orna har nu börjat på fortsättningen av förra årets Snick och Snack. Det var först ett kort resumé av förra boken och första kapitlet handlade om att alla får vara med att leka.

 

Snick och Snack efterarbete

Snick och Snack efterarbete

På måndag nästa vecka, den 17 mars ska alla barnen som går på Trädet iväg på utflykt! Vi ska ta bussen till St:Hans gården och titta på kaninerna sedan avsluta med lek på den stora lekplatsen som finns där. Barnen behöver vara på förskolan senast kl 09:00 och vi beräknar att vara tillbaka innan mellanmålet. Packa med en frukt till förmiddagen och lunch!
Vi har skickat ut ett separat mail om utflykten.

Trevlig helg önskar
Mona, Linda, Ingela och Rebecka