Världsfest på Trädet.

17 maj 2011

Idag var det äntligen dags för vår världsfest på Trädet. Jösses så spännande! Vi fick representanter från de flesta världsdelar och barnen tyckte det var mycket roligt. Några exempel som barnen klätt ut sig till var en flicka från Spanien, USA (hula-flickor,indianer samt cowboys), en mumie från Egypten, några från Sverige, Norge, Frankrike och även Nordpolen där både Isbjörnar och jultomtar fick representera denna kalla del av jorden.

Vi började med att barnen fick klä om och leka lite i sina fina utklädningskläder. Därefter samlades vi i en samling där alla barn fick berätta lite om vad de klätt ut sig till. Efter det bjöds det på lite fika med olika smaker från olika länder. Det bjöds på pan con tomato och jordgubbar från Spanien, vattenmeloner från Hawaii, physalis från Afrika samt poppad majs från USA. Smaskigt!

Mat från världens hörn.

Efter lunchen var hade grodans pedagoger planering så vi på Trädet tog hand om alla barnen i trädgården i regnet. Trots att det kom lite stänk emellanåt var det skönt att vara ute. Barnen lekte i vattenpölar, cyklade på cyklar och sparkcyklar och samlade konstiga växter och många, många sniglar. Några barn hittade 21 st sniglar, läskigt men spännande!

Vill du ha en snigel på ögat?

/Emma, Linda och Johanna 🙂

 • admin skriver:

  vilken härlig dag ni måste ha haft!

 • internt skriver:

  Spännande dag för er alla 🙂

 • internt skriver:

  Vad rolig och lärorik resa ni har haft :-). Idag när Filippa hittade en stor tygblomma som hon satte i sitt hår sa hon: mamma sådana här blommor har flickor från Spanien i sitt hår. 🙂
  Hoppas resan fortsätter nästa termin 🙂
  /Jessica

Comments are closed.