V.6 Trädet

12 februari 2016

Hej alla föräldrar!

Under veckan har barnen:

  • arbetat mycket med det praktiska, bl.a fingervirkning, vävning och garnbollar. Det är väldigt roligt att se hur barnen hjälper, inspireras och lär av varandra.
  • arbetat med språkmaterialet men speciellt under matstunderna då de har rimmat och klappat stavelser. Dessa aktiviteterna stimulerar den språkliga medvetenheten samt utvecklar den kommande läs och skrivförståelsen.
  • I måndags uppmärksammade vi att det var Kinesiskt nyår och pratade om att det nu är apans år. Vi berättade också för barnen vilket år de är födda i enligt den kinesiska kalendern. De var födda i antingen Tigern, Kaninen, Draken eller Ormens år.
  • vi har även fortsatt med etappen sagotema. Vi har pratat om olika böckers innehåll, titel, upplägg samt vad en författare är. Vi har även försökt att förutspå vad som händer på nästa sida innan i vänder blad. Genom boksamtal har barnen även fått träna sig i att återberätta boken.
  • idag fredag tittade vi på när Robert Gustafsson dramatiserade ”Sagan om vanten” och Bockarna Bruse” på storbild i sagogrottan. Många av barnen kände igen berättelserna

Kommande vecka:

Vi kommer börja med att skicka hem en sagopåse där barnen kan ta med sin favoritbok hemifrån som vi ska läsa och prata kring på samlingen. Det kommer finnas en instruktion med och vi kommer dra lott vilken turordning som sagopåsen ska följa med ditt  barn hem.

 

Övrigt

Vi vill att ni föräldrar märker era barns plagg så att det blir lättare för oss att hjälpa barnen att hitta sina kläder/skor i deras egna självständighetsprocess. Det finns ingen möjlighet för oss pedagoger att lägga tid på att leta efter era barns kläder, därför är det viktigt att ni föräldrar tittar i torkskåpet, i korgen och på strecket för att lägga era barns tillhörigheter på deras plats dagligen.

Hoppas ni alla får en härlig helg!

Hälsar vi på Trädet