v.38

18 september 2015

Hej alla föräldrar!

I onsdags var det var det naturdag för barnen födda 2010. Vi åkte naturbussen från Linero till Skrylle. När vi kom fram tog vi en frukt-paus och pratade om vad vi skulle göra. Dagens aktivitet var att gå mullestigen. Vi följde skyltar på Mulle och på stigen fanns det olika tips om hur man uppträder i skogen samt olika frågor om djur och skog. Där fanns även en balansbräda som man kunde gå på och stockar att balansera på. När det var dags för lunch åt vi precis som förra veckan i vindskyddet Belsebo. Efter lunchen fick barnen leka lite tills det var tid att ta bussen tillbaka till Rosa Tornet.

Nästa vecka på onsdag den 23/9 är det barnen födda 2011 som åker iväg på Naturdag till Skrylle. Det är samling senast 8.40 och barnen ska ha med sig en rejäl matsäck för hela dagen. En frukt till förmiddagen, en rejäl lunchmatsäck och dricka i en återförslutningsbar flaska samt ett ombyte kläder.

På samlingarna under denna vecka har vi pratat om hur vi ska vara mot varandra och hur vi kan hantera konflikter. Barnen fick komma med egna förslag på lösningar och vi kommer att fortsätta arbetar vidare med detta.

Veckans experiment var att göra en lavalampa tillsammans med barnen, mycket spännande.

Vi vill påminna om föräldramötet som är på torsdag den 24/9 kl. 19-20. Vi kommer att ha föräldramötet tillsammans med Trädet.

Trevlig helg önskar vi på Grodan