v. 33 trädet

19 augusti 2016

Varmt välkomna tillbaka!

Veckan som gått:

Vi hälsar Lea, Oliver och Bruno välkomna till Rosa Tornet!

Under veckan har barnen själva fått välja om de vill arbeta inne eller ute. Det målas, pysslas och konstrueras en hel del och barnen har snabbt kommit till rätta på avdelningen.

I onsdags plockade vi en massa aroniabär i trädgården och idag fredag har vi kokat sylt på dem.

Förskolan har fått nya hyresgäster i trädgårdslandet! Under komposten bor det en mamma och hennes fem små igelkottar.

Nästa vecka

På fredag den 26 augusti firar vi 5 -års jubileum. Vi flyttade till våra nya lokaler för 5 år sedan och detta vill vi fira tillsammans med barnen och er föräldrar. Vi bjuder på rosa tårta och rosa saft i vår trädgård kl 15.00. (Rosa Tornet startades upp hösten 1987)

Övrigt:
Under höstterminen kommer vi att ha stängt vid två tillfällen samt bjuda in till trädgårdsdagar. Dessa datum hittar ni under ”Kalendarium och trädgårdsprojekt” på vår fina hemsida. Där kan ni även läsa mer om vår förskola. https://www.rosatornetilund.se/

Ni kan även läsa om oss som arbetar på Grodan och Trädet på hemsidan. Detta gör ni under ”Internt”. Det finns också en tavla på väggen direkt till vänster om dörren när ni kommer in. På tavlan finns både bild och namn på oss som arbetar här.

Se gärna över Era barns fack här på förskolan. Vi önskar att barnen har regnkläder, gummistövlar och extrakläder på sina fack. Vi vill också uppmärksamma Er på att det finns plats för ett par stövlar per barn på stövelvagnen i hallen.

Vi ser alla fram emot en lärorik hösttermin!