V. 21 Humlan

22 maj 2015

Hej alla humleföräldrar!

Ännu en snabb vecka har passerat och terminen börjar gå mot sitt slut. Denna veckan har alla humlebarnen gjort besök på Grodan/Trädet och de börjar allt mer bli trygga. Under våra samlingar har vi arbetat mycket med matematik då vi har räknat antal, titta på flest/färre och sett samband bland färger. Vi har även tittat på olika geometriska former och på olika slags mönster. Detta har barnet tyckt varit roligt.

I onsdags då det var studiedag var hela Rosa Tornet på föreläsning på Lunds Universitetssjukhus. Föreläsningen utgick från tanken ”Barn gör rätt om de kan”(Ross W Green) och handlade utifrån det om hur vi kan anpassa förskolans verksamhet efter barns olika behov. Det var en inspirerande och intressant dag.

I veckan har vi även börjat prata om plantering, frön och groddar. Barnen har fått varsitt mjölkpaket som de har pyntat och gjort till fina krukor. Dessa krukor ska barnen sedan få plantera i. Detta kommer att bland annat ske i nästa vecka.

Barnen forsätter att göra besök på Grodan/Trädet nästa vecka också. På måndag gör vi besöken tillsammans med oss och på torsdag går barnen själv tillsammans med sina nya pedagoger. Många av barnen leker alltmer i den stora trädgården under dagen.
Nästa vecka går Danijela på semester och Melanie samt Patricia kommer att vara inne på Humlan.

Ha en trevlig och skön helg!

Danijela, Camilla och Sofie

IMG_0660