V.18 30/4 Humlan

30 april 2015

Hej alla humleföräldrar.

Denna veckan har bjudit oss på både fint och dåligt väder. De dagar som solen har visat sig har vi passat på att vara ute hela förmiddagen. Barnen har även denna veckan gjort besök inne på Trädet/Grodan, de ser väldigt  mycket fram emot att börja där till höst. Barnen har också fått lyssna på sagan om Guldlock och de tre björnarna, vi har lekt ”björnen sover” och ”gissa vem som ligger gömd under filten”.

Idag (torsdag) är det Valborg men även Kungens födelsedag. Vi har därför pratat lite om Kungen, vem han är, vad han gör m.m. Sen tog vi en titt på hur ett Majbål fungerar och varför vi egentligen tänder en brasa. Barnen har även fått göra vars ett majbål.

Vi har upptäckt att leksaker hemifrån är väldigt populärt bland barnen, men det skapar konflikter på förskolan. Vi hade därför gärna uppskattat om leksakerna stannar hemma, i facket eller i bilen. Vi har även hittat en massa kläder liggandes på golvet, dessa har vi nu samlat i en påse som ni gärna få ta en titt i. De kläder som inte finner sin rätta ägare kommer vi att skänka till andra behövande barn nästa fredag, 8/5.

Ha en trevlig Valborgshelg!

Sofie, Danijela och Camilla.