V.14 Fjärilen

8 april 2016

Hej!

Vi började veckan med en promenad till lekplatsen. På vägen dit letade vi som vanligt vårtecken. Vi såg en massa tussilago. Väl framme på lekplatsen åt vi vår frukt. Barnen gungade, åkte rutschkana, klättrade, snurrade och lekte i sanden. När det var dags att gå hem fick vi knappt med oss barnen, de hade så kul på lekplatsen.

Här på förskolan såg vi på alla bilderna som vi tagit under vår lekplatsutflykt, detta är ett sätt för barnen att reflektera över sin upplevelser.

I skapande denna veckan återkopplade vi till de tussilago som vi såg under promenaden. Vi visade fotot på tussilago för barnen, många barn kände igen blomman och visste vad den hette. De fick sedan måla med grön och gul färg.

 

IMG_4183

Nu är det snart dags för utvecklingssamtal, tisdagen den 19/4. För er som är nya vill vi informera att vid utvecklingssamtalen är det enbart en dialog mellan förälder/rar och pedagog.

Under fredagsförmiddagen var alla barn igång och arbetade med olika saker. Det gjordes halsband, flygplan av Plus Plus, några byggde Rosa Tornet och andra gjorde Cylinderblock.

Trevlig Helg önska vi på Fjärilen