v.13

27 mars 2015

Hej alla föräldrar!

En vecka går fort när man har roligt. Det har varit en händelserik och trevlig vecka.

Vi har bl.a. startat påsken med påskpyssel såsom att rita och klippa ut ägg, göra påskkycklingar av pärlor och göra påskägg med en kyckling av pärlor och piprensare. Kom gärna in på avdelningen och se vårt fina pyssel.

 

Utflykter under veckan har dels gått till Trollskogen i Torna Hällestad för barn födda 2009 och dels till stranden i Bjärred för några barn födda 2010.

IMG_0769

 

Barnen som var i Trollskogen blev indelade i två grupper och fick i uppgift att bygga ett hus till trollen som bodde där. Det blev bra samarbete och två hus byggdes, barnen fick sedan berätta för varandra hur de hade tänkt angående husen och vilket sorts troll som skulle bo där. Vi avslutade det hela med att barnen fick leka i de byggda husen.

 

Ta gärna en extra titt på vår tavla i hallen där vi skriver vilka barn som ska med på vilka utflykter som gäller för just ert barn. Information går såklart även ut via email om detta.

I torsdags var det dags för vår påskfest. Några barn kom hit utklädda och det var en fest som de flesta hade sett fram emot. Under förmiddagen ägnade vi oss åt att påskpyssla, baka, sätta fjäder på tuppen med ögonbindel för ögonen och fri aktivitet. Innan lunch samlades vi och sjöng påsksånger om kycklingar, häxor och harar. Till lunch fick vi god fisk med tillbehör och efterrätten blev en smarrig påskbakelse. Efter lunch gick vi ut och efter en stund blev det härligt disco på vårt stora trädäck tillsammans med Trädet. Flera barn och vuxna dansade och hade roligt. Det var trötta barn som lämnade Rosa Tornet på eftermiddagen.

IMG_2530IMG_0794

 

 

 

IMG_2520

Idag blev vi inbjudna till hela huset sjunger på Humlan. Vi var ute på den lilla gården. Vi sjöng om olika världsdelar, om en valp, tänk om jag hade en liten apa, Klas klättermus och en afrikansk trallvänlig melodi. Efter sångstunden bjöds det på frukt.

IMG_0807

 

Vi önskar alla en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,

Grodan