Trädets torsdagsblogg v.49

4 december 2014

Hej!

Den här veckan har nallarna Ragnar, Ragnhild, Freja och Fröj kommit på besök. Deras visit har tagits emot med stor glädje av barnen. Vi vill tacka för er hjälp med dagboksskrivandet. Det är väldigt roligt för barnen att få berätta om och följa varandras vardagsbestyr. Nallarna fortsätter att besöka er i nästa vecka, för de barnen som ännu inte fått hem en nalle. Under veckan har barnen bland annat skrivit julkort och rimmat. Elliott delar gärna med sig av en av sina juldikter i bloggen.

Gran, svan, parmesan 
Jul, gul är kul
Klen ren med ben som är len
Bjällerklang sa pang
Kula, bula som är en sula
Rösta för en mössa

Det har även varit full aktivitet i köket där många barn har velat koka te tillsammans med en kompis. Tänt ljus, hällt upp mjölk och lite honung för att ha en egen liten testund. Mysigt i vintermörkret!

Tebjudning

Tebjudning

Vi vill påminna en sista gång om att förskolan är stängd i morgon (fredagen den 5 december) då personalen har studiedag.

Nästa vecka är det ”festvecka” på Trädet. Vi syftar på Lucia och Nobeldagen. På tisdag kommer barnen få information kring Alfred Nobel och de olika priserna som delas ut. På onsdagen den 10/12 kommer vi att ha Nobelfirande på avdelningen. De som vill får ha lite finare ”festkläder”, vilket kan vara favorittröjan eller liknande. Vi kommer att duka långbord och ha en ”mininobelmiddag”. På fredagen den 12/12 är det luciafirande på Rosa Tornet. Anmälan finns i hallen.  Vi planerar att ha luciatåget utomhus. Barnen får alltså ha sina luciakläder över ytterkläderna. Barnens luciakläder lägger ni i en namnad påse som hängs på deras plats i hallen. (Barnen födda 2009 samlas kl 08.00 i kyrkan, information kring detta har mailats ut till berörda föräldrar. Observera att vi pedagoger går tillbaka till förskolan med barnen, så att ni föräldrar kan åka till arbetet. Eventuella syskon får däremot ni föräldrar ansvara för att de lämnas på förskolan efter besöket i kyrkan. Är det någon som saknar information, kontakta Rebecka eller Malin.)

 

Trevlig helg,
önskar Trädet