Trädets fredagsblogg vecka 6

6 februari 2015

Hej alla föräldrar!

OBS: För att se våra bilder i blogginläggen måste man klicka sig vidare så man kommer in i själva bloggen! 

Den här veckan har det varit snö och kallt, ett väder som barnen på Trädet har uppskattat. Många barn har velat vara ute mycket för att åka pulka, göra snöänglar, tillverka is och leka många lekar i snön. I torsdags åt vi mellanmålet utomhus på trädäcket, det blev korv med bröd en solig vinterdag. Mysigt!

Det blev många fina snöänglar på trädäcket.

Det blev många fina snöänglar på trädäcket.

I tisdags gav sig en grupp barn (från Trädet åkte Amelie, Astrid Å, Sophia och Märtha) iväg med buss till stan för att köpa fröer till vårens planeringar på förskolan. Några fröer ska förgro före utplanteringen längre fram i vår. Tomater och rödbetor är exempel på grönsaker som ska odlas på gården. Efter besöket i grönsaksbutiken besökte gruppen den nybyggda lekplatsen i Stadsparken, där de även åt sin medhavda lunchmatsäck.

Den nya lekplatsen i Stadsparken.

Den nya lekplatsen i Stadsparken.

I onsdags erbjöds barnen att måla med sockermålning. På en sockerblandning målade barnen med färger både med penseldrag och genom att skvätta färger på pappret. Det blev många olika konstverk beroende på vilken teknik barnen valde att använda.

Sockermålning.

Sockermålning.

Under veckan är det många barn som har arbetat med att göra flaggor. Några av barnen fick utmaningen att även skriva landets namn och huvudstad i anslutning till flaggorna. Utifrån vårt europapussel ritade barnen konturerna av landet på pappret.

Islands flagga skapas.

Islands flagga skapas.

Det är flera barn som under veckan läst böcker på egen hand. Vi har bokstavsböcker som innehåller korta berättelser med en enkel meningsuppbyggnad och stödjande bilder. Barnen är stolta över att läsa en hel bok på egen hand. Ibland läser barnen själva, ibland för oss vuxna och ibland för en kompis. Intresset för det skrivna språket är stort!

På samlingarna har barnen bland annat lyssnat på klassisk musik för att sedan berätta vad de tänker och fantiserar kring musiken. Efter barnens egna upplevelser pratar vi kring vad det är för musikstycke.

 

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet