Trädets fredagsblogg vecka 23

4 juni 2015

Hej alla föräldrar!

I veckan har vi haft besök av förskoleklassen på Maria Montessoriskolan. Det var många välkända ansikten och kära återbesök. Våra äldsta barn var ute på gården och lekte tillsammans med barnen från förskoleklassen. Under tiden var övriga barn inne för att ta emot barnen som ska börja på Trädet till hösten från Humlan och Fjärilen. De hjälptes åt att visa runt de blivande ”Trädetbarnen” bland våra material och aktiviteter. Den här veckan fick barnen stanna över lunchen, vilket gick jättebra. Det är roligt att se samspelet som uppstår i den ”nya” gruppen av barn som kommer att vara Trädet till hösten. Under veckan har barnen både haft arbetspass utomhus och inomhus. Utomhus har många barn arbetat med konstruktion på olika sätt. Bland annat genom att bygga banor och kojor men även att gräva olika system i sandlådan där det har blivit mycket vattenlek. Inomhus har det också byggts och skapats, främst med våra sensoriska material. Rosa tornet och Bruna trappan är exempel på populära byggmaterial. Ofta följer barnen avancerade mönster som bygger på storleksförhållanden, det sätter många förmågor på prov!

Grete bygger med Rosa tornet och Bruna trappan.

Grete bygger med Rosa tornet och Bruna trappan.

Barnen i Bokstavsgruppen har under veckan förberett inför premiären av filmen. Barnen födda 2009 och deras föräldrar är inbjudna till premiären på måndag nästa vecka. Efter det kommer gruppen att erbjuda visningar för sina övriga vänner på förskolan. Det blir på torsdag i nästa vecka.

Superhjältarnas äventyr, premiär 8 juni!

Superhjältarnas äventyr, premiär 8 juni!

På onsdag nästa vecka (10/6) har vi sommaravslutning på Rosa Tornet. Mer information kring denna tillställning finns bland annat i förra veckans blogginlägg. Under förmiddagen samma dag har vi blivit inbjudna av Grodan till en tipsrunda och till ett springlopp. Barnen får gärna ha med sig springvänliga skor.

Vi har hört att många barn tycker att det var alldeles för länge sedan som det var leksaksdag på Trädet. På tisdag nästa vecka ordnar vi därför en leksaksdag för alla barn på Trädet. Barnen får, om de vill, ta med en leksak till förskolan att visa och berätta kring.

Nu hoppas vi att solen och värmen hittar till oss och att vi får en varm helg och avslutningsvecka!

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet