Trädets fredagsblogg vecka 22

28 maj 2015

Hej alla föräldrar!

Förra veckan var det studiedag på Rosa Tornet. Hela personalgruppen var på föreläsning på Lunds Universitetssjukhus. Föreläsningen utgick från tanken ”Barn gör rätt om de kan” (Ross W Green) och handlade utifrån det om hur vi kan anpassa förskolans verksamhet efter barns olika behov. Det var en inspirerande och intressant dag.

Rosa Tornets sommaravslutning närmar sig. Den är på onsdagen den 10 juni klockan 15. Då är ni alla välkomna att fira in sommaren tillsammans med oss. Vi uppmärksammar de äldsta barnen lite extra, då de till hösten kommer att börja i förskoleklass. Som traditionen bjuder kommer barnen att bjuda på sång som följs av tårtkalas. Vi hoppas på soligt och varmt väder så att vi får en fin eftermiddag tillsammans ute på gården. För de barn som önskar att ha med sig speciella ”sommarkläder”, går det bra att ta med dessa samma dag i en namnad påse som hängs på barnens plats i hallen.

Under veckan har barnen arbetat vidare för att slutföra olika projekt som de startat med under terminen. Under Förskolans dag den 21 maj invigdes Byggarnas glasskiosk. Byggarna blev intervjuade och bandet klipptes. I kiosken serverades det sedan riktig glass. Det är ett fantastiskt arbete som gruppen har gjort med kiosken. Den används dagligen av barnen i den fria leken. Bokstavsgruppen har under veckan filmat klart alla filmens scener, och vilka skådespelare det finns på Rosa Tornet! Nu är det bara lite arbete kvar innan gruppen är redo för premiär av en rykande färsk spänningshöjare i hjältarnas värld!

Byggarnas glasskiosk invigs med pompa och ståt på Förskolans dag.

Byggarnas glasskiosk invigs med pompa och ståt på Förskolans dag.

I veckan har vi fått besök av barnen som ska börja hos oss till hösten från Humlan och Fjärilen. De börjar bli varma i kläderna på avdelningen vilket är härligt att se! Även barnen som ska börja i förskoleklass till hösten har fått tillfälle att lära känna sin nya klass och sina nya lärare. De ser fram emot hösten och de nya utmaningarna som det innebär.

Nu har vi träffat alla familjer för ett utvecklingssamtal. Vi vill tacka för ert engagemang och för era frågor och funderingar. Är det någon som inte har lyckats logga in på Album (vår dokumentationplattform) ber vi er att kontakta oss. Där har ni tillgång till bilder och texter som rör vad ert barn har upplevt och arbetat med här på förskolan. När barnen slutar på förskolan stängs deras dokumentation. Vill ni ha bilderna och texterna sparade får ni spara/skriva ut dessa själva innan barnet slutar!

Den här veckan har vi tyvärr fått säga adjö och lycka till till Mona, Charles och Gustaf. Hela avdelningen kommer att sakna er och önskar er ett varmt lycka till!

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet