Trädets fredagsblogg vecka 19

7 maj 2015

Hej alla föräldrar!

Vi vill börja med att påminna om vår storutflykt till Falsterbo för alla barn på Trädet och Grodan på måndag (11/5). Mer information kring utflykten har mailats ut till er och sitter även uppsatt på tavlan i hallen. Vi vill även påminna om att fylla i lappen i hallen kring om ert barn ska vara på förskolan under klämdagen den 15 maj.

I tisdags var barnen som ska börja på Maria Montessoriskolan på skolbesök. De fick träffa sina nya lärare och barnen som ska börja i förskoleklassen. Det var med pirr i magen som gruppen gick iväg till skolan.

I onsdags var barnen från Humlan och Fjärilen som ska börja hos oss på Trädet till hösten på besök. De var med oss på avdelningen under förmiddagen för att bekanta sig ytterligare med vuxna, barn och material. Under våren har de varit på små visiter och är nu alltså redo att vara på besök utan sina nuvarande pedagoger.

I veckan har vi fått en STOR påse med knappar av ett barns farmor. Barnen har därför under veckan gjort halsband och teckningar med olika former och färger på knappar. Vi har även skapat ett material där barnen sorterar knappar efter färg.

 

Naturdagar

I torsdags åkte grupp 1 av barnen födda 2010 till Trollskogen. De hade fint väder och gick en lång runda för att komma upp på en utkiksplats. Där satt de och målade. Det blev en härlig dag i den vackra skogen.

– Bjärred

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet