Trädets fredagsblogg vecka 15

9 april 2015

Hej alla föräldrar!

Vi vill börja med att hälsa Edward välkommen tillbaka efter en lång resa. Vi vill även hälsa Loke (född 2010) välkommen till Trädet. Både barnen och vi pedagoger tycker det är väldigt roligt att ha Edward och Loke i barngruppen!

I tisdags var grupp 1 av barnen födda 2009 på naturskola i Dalby Söderskog. På marken växte många vårblommor så som vitsippa och vårlök. Gruppen gick en runda för att sedan leka olika lekar tillsammans som var utvalda efter att fokusera på samarbete och att turas om att följa varandra. Som en stor bonus dök Simon, som tidigare arbetade på Grodan, upp på utflykten! Han hälsade även på under onsdagen då alla barn fick möjlighet att säga hej.

I onsdags var barnen födda 2011 iväg på naturdag. Den här gången letade de efter den geometriska figuren triangel ute i naturen. Det gick inte lika lätt att hitta trianglar som det var att hitta cirklar (som de letade efter förra gången). Men barnen letade noggrant och hittade ändå en hel del!

Det fanns en del trianglar på lekplatsen.

Det fanns en del trianglar på lekplatsen.

I torsdags var grupp 1 av barnen födda 2010 iväg på naturdag. Gruppen hade egentligen siktet inställt på Dalby Söderskog, men efter otur med bussarna fick det bli en tur till Botaniska trädgården. Där fanns många vårblommor och andra vårtecken att skåda. Gruppen tände en eld och grillade i det fina vårvädret.

Sigge var tillsammans med Ellinor veckans kockar. De hjälpte med stor entusiasm till i köket.

Veckans minikockar.

Veckans minikockar.

Byggarna har under veckan arbetat vidare med sin kiosk. Nu har några väggar kommit på plats, det blir många skruvar men med en skruvdragare går arbetet fort! Nästa steg blir att få upp kioskens tak. Bokstavsgruppen har i veckan arbetat med att skapa rekvisita och kläder, ateljén fylldes med målarfärg, tyg och kartong. Bland annat växer glänsande västar och tjusiga kikare fram.

Nu när vårsolen äntligen börjar titta fram på allvar kan det bli aktuellt med solkräm. De barn som är i behov av solkräm tar med sig en egen namnad flaska. Alla solkrämer som tas med till förskolan ska vara helt doftfria/operfymerade. Detta är väldigt viktigt då vi har doftallergiker på förskolan. Vi vill även påminna om sommarlovslappen! Vi saknar några lappar och vill gärna få in dem snarast.

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet