Trädets fredagsblogg v. 5

30 januari 2015

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi bland annat repeterat kunskaper kring vårt solsystem. Barnen känner igen planeters utseende och namn. Nästa vecka ska vi arbeta vidare med Jordens historia och fördjupa oss i människornas era.

I veckan har några barn varit iväg på en utflykt i närmiljön. De besökte lekplatsen, sjön och andra delar av naturen runt omkring. Inomhus har nya spel varit en favorit. Vi har ett spel om Pingu där barnen tränar turtagning, matematik och språk. Spelet har fyra spelpjäser och olika konstellationer av barn har skapats via spelet. Det är härligt att se barn som i vanliga fall inte brukar leka tillsammans samarbeta och skratta kring spelplanen. Ett annat nytt spel är ett matematikspel där man ska hjälpa en dinosaurie att para ihop rätt antal saker med rätt siffra. Som ett exempel har spelet under veckan spelats av ett yngre och ett äldre barn, där de har hjälpas åt.

Här spelas Pingu-spelet.

Här spelas Pingu-spelet.

I Pingu-spelet ingår mycket lärande.

I Pingu-spelet ingår mycket lärande.

Under fredagen hade vi ”Hela huset sjunger” på Grodan. Vi sjöng många sånger med anknytning till husets tema, dinosauriesångerna hör till barnens favorit!

Dagarna går och vi närmar oss sportlovet, glöm inte att skriva upp om ert barn ska vara ledigt eller här under vecka 8. Listan finns i hallen.

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet