Trädets fredagsblogg v 3 och v 4

23 januari 2015

Hej och välkomna till vårterminen på Trädet!

Då förskolans hemsida låg nere förra fredagen, blir detta inlägg en sammanfattning av både vecka 3 och vecka 4. De här veckorna har vi landat i att vara tillbaka efter julledigheten. Roligt att träffa alla barn igen! Det märks att julen har varit lång och barn som vuxna kommer tillbaka med ny energi. Vi som arbetar på Trädet under vårterminen är Mona, Sabine, Rebecka, Malin och Ingrid.

Vecka 3:

I tisdags var en grupp barn iväg och lyssnade på en sagostund på Dalby bibliotek. De tog bussen ut till Dalby och kom tillbaka vid lunchtid. Under veckan har barnen arbetat med många olika projekt. Några barn har samarbetat kring byggen med olika material, kokat te, räknat addition i räkneteckningar, lagt pussel och skapat egna kreativa föremål. Vi har sjungit och lärt oss många nya sånger men också läst många böcker tillsammans. Utifrån böckerna har vi diskuterat vidare utifrån teman i sagorna.

Vecka 4:

Den här veckan gick vi till bokbussen för att låna nya spännande titlar. De barn som ville följa med den här gången var Sophia, Charles och Gustaf. Under veckan vi fördjupat oss inom temat om jordens utveckling genom att bland annat titta på två filmer på youtube; ”Jordens historie” och ”The History of the Universe”. Vi har även arbetat med bokstäver och läsning på olika sätt. Förutom det har barnen arbetat med många olika material på hyllorna och egna projekt.

En lista inför sportlovet finns nu i hallen, där vill vi att ni anmäler om ert barn kommer eller inte under sportlovsveckan. Det är vecka 8 (16-20 februari). 

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet