Trädets fredagsblogg v. 20

19 maj 2017

Hej alla föräldrar

Veckan som varit:

  • Vi har fortsatt vårt arbete med den gröna eran och kommit framtill istiden. De djur som barnen fastnat mest för och sm levde under enna tiden är mammutar, sabeltandadetigrar och sengångare. Vi har börjat titta på filmen ”Ice Age”, vi tittar en liten snutt varje dag.
  • Igår var det förskolans dag. Under förmiddagen hade vi olika aktiviteter som barnen medverkade i. Vi cyklade slalom, kastade boll, balanserade potatis på sked och lekte olika lekar. Vi avslutade med att säsongsinviga glasskiosken med glass!
  • Idag, fredag, var grupp 2 av barnen födda 2013 på utflykt i närområdet. På promenaden mot hästarna lyssnade vi på grodorna, tittade på maskrosor och blåste iväg deras frön. Matsäcken var mycket god när det var dags att äta den. Vi avslutade utflykten med att leka en stund på lekplatsen.

Kommande vecka:

  • Nu när det fina vädret äntligen har kommit är det också tid att smörja barnen. Vi ber er att göra detta på morgonen innan ni lämnar så fyller vi på under dagen.
  • Barn födda 2012 åker på utflykt till Skrylle på tisdagen den 23/5. Tänk på kläder efter väder och matsäck som ersätter lunchen på förskolan.

Trevlig helg!

Camilla, Danijela, Ingrid och Sofie