Trädets fredagsblogg v. 2

12 januari 2018

Hej alla föräldrar,

Vi önskar alla tillbaka till en ny innehållsrik termin och hoppas att ni alla hade en skön jul- och nyårshelg!

Veckan som varit:

  • Vi har börjat arbeta med almanackan. Vilken dag är det, vilken månad, vem har namnsdag, hur många dagar går det på en vecka, månad, år, hur många månader finns det osv. I samband med detta har vi då arbetat med siffror och antal. För varje dag som går river vi av en lapp med dagens datum och sätter upp på väggen för att se hur lång den blir när året är slut.
  • Under arbetspassen har barnen arbetat mycket med olika matteövningar, språkmaterial, praktiska övningar samt andra sociala lekar i familjehörnan.

Kommande vecka:

  • Vi fortsätter med vår almanacka

Övrigt:

Vi vill upplysa er om att vi fått flera fall av kräksjuka i huset. Tänk på 48 timmars regeln, vilket innebär att det ska ha gått minst 48 timmar efter sista kräkning/diarré och att de äter normalt samt orkar med förskolans tempo innan barnet återvänder till förskolan. Har någon i familjen insjuknat stannar ert/era barn hemma.

Se över era barns ytterkläder och extrakläder samt skor/stövlar, så allt finns på plats. Det är väldigt kallt ute, vinden är isig och vi är ute minst 3,5 timme varje dag.

Trevlig helg!

Pedagogerna på Trädet