Trädets fredagsblogg v.13

31 mars 2017

Hej alla!

Veckan som varit:

  • Vi har fortsatt att arbeta med den orangea eran och tittat mer på dinosauriernas tid. Vi har samtalat och tittat på vad det finns för olika slags dinosaurier och delat in dem i kategorierna köttätande och gräsätande . Vi har även sjungit om dinosaurier.
  • Onsdagen (29/3) var barn som är födda 2011 iväg på utflykt. Tyvärr blev det inte Skrylle, men istället var de i närområdet och letade vårtecken. Barnen hade också en mysig lunch tillsammans när de åt sin matsäck som de hade med sig.
  • En del barn har haft rörelse inne i Ad Libitum då de fick gå balansgång med ärtpåse på huvudet, rullade och gjorde kullerbyttor samt kastade boll i hink. Till detta hade vi årets melodifestivalsbidrag som musik.
  • Några barn hade rörelse i stora rummet. De fick lyssna på en skiva och följa instruktioner.

 

Kommande vecka:

  • Barn födda 2012 ska åka på sin första utflykt till Skrylle. Tänk på att det har varit växlande väder de senaste dagarna, se över era barns kläder så de är väl förberedda för både sol och regn

Övrigt:

Vi vill även att ni, när ni hämtar ert/era barn, tittar runt barnets fack så det inte ligger kläder på golvet. Detta för att underlätta städningen för både oss personal, men också för de som kommer från städbolaget.

Det har även stått lådor med omärkta kläder i hallen som vi bett er att titta igenom. Vet ni med er att ert/era barn fattas en strumpa, vante, mössa m.m så titta igenom lådorna. Detta gäller även de kläder som är upphängda. De kläder som är kvar, i nästa vecka, kommer vi att skänka till Rosa Tornets extrakläder. För att skapa så trevlig miljö som möjligt för barnen måste vi hjälpas åt.

 

Glöm inte skriva upp er för utvecklingssamtal. Lappen sitter på tavlan i hallen.

 

Trevlig helg!

 

Ingrid, Sofie, Camilla och Danijela