Trädets fredagsblogg v. 12

24 mars 2017

Hej alla föräldrar

Veckan som varit:

  • I måndags pratade vi om att det var vårdagjämning.
  • Vi har börjat arbeta med den orangea eran i vår tidslinje. Denna era var dinosauriernas tid.
  • Tisdagen den 21:e mars firade vi ”Rocka sockorna” genom att sjunga sången och att många av oss hade olika strumpor. Vi pratade också extra mycket om att det är ok att vara olika.
  • I tisdags firade vi också Vera som fyllde 4 år, GRATTIS!
  • I onsdags hade några barn gympa inne i Ad Libitum.
  • I går, torsdag, tackade vi av Lovisa (lärarkandidat) som har varit hos oss i 4 veckor.

Veckan som kommer:

  • Vi fortsätter med arbetet med den orangea eran.
  • På onsdag är det dags för barn födda 2011 att åka på terminens första utflykt. Vi samlas, senast kl 8.30 och barnen ska ha med sig kläder efter väder, en ordentlig lunchmatsäck, frukt samt något att dricka.  Eftersom vi är en sockerfri förskola ska barnen inte har med sig efterrätt på utflykt. Det gäller all form av kex, bullar och kakor. Vill också påminna om nötförbudet!
    Förslag på matsäck sitter på ett uppslag i hallen.

Övrigt:

Nu har solen kommit och det är alldeles underbart att vara ute. Barnen vill gärna klä av sig alla kläder när de är ute, men det är fortfarande väldigt kallt när man sitter ner och leker på marken. Vi rekommenderar att barnen har på sig ett par ofodrade överdragsbyxor och en fleece eller tunnare jacka. Skulle det vara så att ni som föräldrar bestämmer tillsammans med ert barn att de får lov att vara ute utan jacka/fleece och överdrags måste ni tala om det för oss pedagoger.

Nedan kan ni läsa ett brev från Izabela på Grodan.

Trevlig helg önskar vi på Trädet!!

Hej!

Som många av er redan vet blir nästa vecka min sista här på Rosa tornet. Jag har haft förmånen att arbeta här i åtta år och har nu valt att gå vidare mot nya utmaningar som förste förskollärare i Malmö kommun. Det har varit otroligt roligt och givande att arbeta här tillsammans med era kloka och underbara barn. Rosa tornet är en fantastisk förskola och arbetsplats och jag kommer sakna er alla.

Varmaste hälsningar

Izabela