Trädets blogg v 23

9 juni 2017

Blogg v 23

Veckan som varit:

  • Barn födda 2013 var på utflykt i närområdet. De gick till labyrinten och lekte och fikade. På vägen dit och hem tittade de på växter och djur.
  • Denna vecka har vi gått in på den sista eran i jordens tidslinje – människornas tid.
  • De barn födda 2011 har visat, föräldrar och kamrater,  ett bildspel på vad de upplevt under sina naturdagar i Skrylle. Har du som förälder missat detta ges en ny chans på tisdag em när ni hämta ert barn.

Veckan som kommer:

  • Nu börjar flera av er gå på semester och vi ber er därför att tömma ert barns fack på tillhörigheter.

Vår nya kollega Maja börjar hos oss den 19/6 och Annika kommer börja i augusti. Nedan kan ni läsa deras brev till er.

Tack för en härlig sommarfest!

Soliga hälsningar/ Trädet


Hej alla vårdnadshavare och barn på Rosa Tornet!

Jag heter Maja och kommer att börja arbeta hos er den 19/6.

I år blev jag färdigutbildad och legitimerad förskollärare. Jag läste förskollärarutbildning med musikprofil på Malmö Högskola, så jag hoppas att jag kan tillföra lite extra sång och musik.

Innan jag hittade er underbara förskola så har jag arbetat på kommunala förskolor.

Jag bor i Harlösa på landsbygden med min man och våra två underbara barn som växer alldeles för fort. Vi har även två hundar som ser till att vi kommer ut i ur och skur.

Jag ser fram emot att träffa er alla och bli en del av det kompetenta arbetslag som arbetar för era barns bästa på Rosa Tornet!

Vi ses snart

Hälsningar Maja

Hej alla barn och föräldrar på Rosa Tornet!

Jag heter Annika Nilsson kommer börja arbeta på Trädet hos er på Rosa Tornet i augusti. Jag är 49 år och är utbildad förskollärare med montessoriutbildning.
Jag har tidigare varit med och startat upp och arbetat länge på Staffanstorps Montessori och på Montessoriförskolan Trappan i Malmö och nu senaste året har jag arbetat på Montessori Svedala.


Jag har ett stort intresse för montessoripedagogiken och barnens allsidiga utveckling och jag ser fram emot ett givande samarbete med mina nya kollegor, er föräldrar och era barn. Det ska bli spännande att börja hos er på er fina förskola, som verkar ha höga ambitioner.


Jag bor i Staffanstorp med min man Magnus och vår yngsta dotter Malin (19). Vår äldsta dotter Emma (22) går på polishögskolan i Växjö. De har

båda gått på Montessori sedan de var små.

Ha en riktigt skön sommar så ses vi i augusti!

Mvh Annika