Trädets blogg v 10

9 mars 2018

Hej alla föräldrar!

Veckan som varit:

  • De blivande skolbarnen åkte på utflykt till Planetariet/Vattenhallen i torsdags. Barnen har arbetat på olika sätt kring vårt solsystem och detta blev en fin avslutning på det temat. Barnen fick också ta del av flera experiment bland annat olösliga vätskor, göra egen läsk och stora såpbubblor.
  • Vädret har växlat med både snö och slask. Tillfälle gavs då barnen kunde skapa stora snöfigurer som till och med blev högre än barnen själva!
  • Inomhus arbetas det vidare med många olika material bland annat pappersjordglober, språkspel, matematik, planeter och skapande i olika former. På samlingarna har vi bl a pratat om talgoxen och blåmesen samt lyssnat på deras läten.
  • Idag, fredag, bjöds det på experiment med ”regnbågsfärgade skumormar” ute på gården.
    Om ni vill testa hemma kan ni få tips från denna länken
    https://www.youtube.com/watch?v=f8CRKaCJnu8

Veckan som kommer:

  • På onsdag den 14/3 kommer barnen födda 2012 åka på naturdag. Tänk på varma kläder och rejäl matsäck!
  • Nu när vi har mycket vatten i trädgården vill vi åter igen påminna om att era barn behöver galonbyxor ovanpå sina termobyxor eller overall. Tänk på att galonbyxorna bör vara en storlek för stora för att det inte ska bli för tight och begränsa ert barns rörlighet. Extra strumpor och byxor är också bra att ha. 

Övrigt

Vi är tacksamma om ni föräldrar i första hand kommer till oss om det är något som gäller ditt barn och/eller vår verksamhet. Detta är för att det är vi pedagoger som ser ditt barn varje dag. Skulle det vara så att vi inte har möjlighet att prata när ni hämtar, så hittar vi ett annat tillfälle om det är något speciellt.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Pedagogerna på Trädet