Trädets blogg 43

27 oktober 2017

Blogg v 43

Veckan som varit:

 • Veckans tecken har varit ”kram”, ”leka” och ”samling”
 • Matramsan:
  Min näsa den kan fräsa
  Mina ögon de kan se
  Mina öron de kan höra och
  min mun den kan le
 • I tisdags uppmärksammade vi FN-dagen här på förskolan. Vi pratade om hur och vad vi kan göra för att alla ska trivas här på Rosa tornet. Barnen hade flera konkreta förslag som vi skrivit ner på ett stort papper. Barnen och vi vuxna har sedan fått trycka våra händer på pappret. Ni föräldrar kommer snart att få se vad vi skapat när det kommer upp på väggen.
  Vi samtalade lite kring barnkonventionen och valde ut några viktiga meningar t ex ”Jag har rätt att säga hur jag vill ha det”, ”Jag är värdefull”, ”Vuxna ska göra det som är bäst för mig”, ”Jag får vara precis som jag är”.
  De barn som ville fick möjlighet att skapa fn-flaggor och färglägga bilder just från barnkonventionen.
 • I onsdags var det dags för barnen födda 2013 att åka på sin sista tur till Skrylle. Vi fick tillfälle att undersöka materialet vid naturrum. Sedan tog vi oss längre in i skogen där barnen fick upptäcka naturen genom ett förstoringsglas. Det bjöds även på skogsteater Bockarna Bruse och De tre små grisarna.

Kommande vecka:

 • Det är höstlov för en del barn.

Övrigt:

Nu har vi fått de första fallen av vinterkräksjuka i huset. Vi vill därför påminna om att 48h regeln gäller. Det innebär att det måste gå minst två dygn efter sista kräkning/diarré innan barnet är välkommet tillbaka till förskolan. Tänk på att ert barn ska äta normalt och att magen har kommit igång innan ni är här igen. Syskon till sjuka barn stannar hemma.

Vi följer dessa regler som en hänsyn till såväl ert eget barn, men även en hänsyn till alla oss andra som kan bli smittade här på förskolan.

Tack för er förståelse!

Trevlig Helg och för er som är lediga önskar vi en trevlig semester!

Vi på Trädet