Trädet vecka 23 – en tur i Rövarekulan

5 juni 2014

Hej alla föräldrar!

Veckans stora händelse var storutflykten till Rövarekulan. Tillsammans åkte Trädet och Grodan till det fina naturområdet med porlande bäckar, majestätiska bokträd och hala broar. Det blev ett äventyr som barnen verkligen uppskattade. De många mördarsniglarna längst promenadlederna fångande barnens uppmärksamhet. Vi gick olika långa turer i skogen beroende på ålder. Efter promenaderna samlades vi och åt lunch tillsammans. Efter matsäckarna lekte barnen vid bäcken och vi lekte tillsammans bland annat ”under hökens vingar kom”. En stor buss kom och hämtade oss på parkeringen utanför förskolan och körde oss fram och tillbaka. På vägen hem var det många barn som somnade, trötta efter upplevelserna i skogen.

I veckan har vi haft Snick och Snack med både 08:or och 09:or. Barnen lyssnade väldigt intresserat och vi fick mycket intressanta diskussioner.

Veckans dukvärdar har varit Alva, Amanda och Märtha. De har varit väldigt självständiga och tagit stort ansvar för dukningen. Härligt!

Vi vill påminna om sommaravslutningen på fredag nästa vecka (13/6). Avslutningen börjar klockan 15.00 och vi planerar att vara utomhus. Vi vill även påminna barnen som till hösten börjar i förskoleklassen att de har avslutningsparty på torsdag nästa vecka (12/6) klockan 18-20. Klädseln är pyjamas och barnen får mat här. Mer detaljerad information har lämnat ut till de berörda barnen.

Vi vill hälsa Lindas dotter Lily välkommen till världen. Hon föddes förra helgen och alla i familjen mår bra och är hemma och myser.

 

Trevlig långhelg,
önskar vi på Trädet