Trädet – v 22

30 maj 2014

Denna veckan har vi pysslat med elefanten, pratat om vad en elefant väger och mätt och ritat upp en bild på en elefantfot.
Vi har även pratat om kända elefanter som t.ex ”Fem myror är fler än fyra elefanter” och ”Dumbo”.

Vi har även myst med fotbad.

I tisdags var grupp 2 av barnen födda 2010/2011 iväg på naturskola. Vi tog stadsbussen nummer 3 in till Botaniska trädgården. Solen sken och det var varmt och skönt. Barnen lekte länge på de stora träden som ligger vid ingången. Tillsammans gick vi runt och tittade på alla fina blommor och växter, barnen luktade, tittade och var nyfikna på vad de olika växterna heter. Vi gick även in i växthusen och tittade bland annat på färgglada tropiska grodor och gigantiska kaktusar. Det var spännande! Barnen traskade på bra och det blev en mycket trevlig utflykt.

tittar på fiskarna

tittar på fiskarna

Edward

Edward

I onsdags var grupp 2 av barnen födda 2009 i Skrylle på naturskola. Det var blåsigt och kallt, så vi fick ha mycket kläder på oss. Även den här gruppen tog sig runt Ulastigen som är 3 km lång. Det var många skolelever i Skrylle som orienterade och grillade, så det var rörelse i skogen. Barnen hittade pinnar, kottar och bajs från olika djur. Det är alltid intressant att se vad som finns att finna i skogen!

Astrid Å

Astrid Å

mellanmål

mellanmål

Nästa vecka är det dags för storutflyktet. Onsdag den 4/6 åker vi buss till Rövarkulan. Alla barnen måste vara på förskolan senast kl 08:30 denna dagenRejäl matsäck, stövlar och kläder måste med.

Trevlig helg önskar
Mona, Ingela, Rebecka och Juliane!