Trädet v 18

4 maj 2012

Här kommer en uppdatering från veckan som gått. I måndags var det valborgsmässoafton och många barn var lediga. Vi som var här lekte ute och gick bort till lekplatsen här intill. Lunchen åt vi på på Grodan. Vi dukade långbord och åt smaskiga pannkakor till efterrätt.

I onsdags var det soligt och varmt så vi vattnade i odlingslådorna. -06:orna var på Naturskola och begav sig till Bjärred och håvade. Efter lunch hade vi en gemensam lässtund sen arbetade vi inne en stund. I torsdags hade vi lekdag. Vi delade upp oss och hade 3 stationer med olika lekar. Det var bananpjätt, kurragömma och ”här kommer vi”. Vi fick en ny soffa till uteplatsen som vi hjälptes åt att bygga ihop. De stora lådorna som soffan låg i var väldigt rolig att leka i ;).  På eftermiddagen var det många barn som fortsatte med lekarna vi lekt på förmiddagen .

I dag har vi varit inne och arbetat. Läst lite Alfonsböcker inför vårt besök på Alfonsutställningen på måndag. Kl 10 var det dags för ”Hela huset sjunger” inne på småbarn. Vi blev bjudna på kanelgifflar och frukt där.    

Under veckan har vi planterat mycket i vårt trädgårdsland som t ex ärtor och sallad.  Barnen har hjälpt till att vattna mycket då det har varit väldigt varmt och soligt.Det är roligt att se barnens intresse för odling. De har själv tagit initiativ i processen genom att bland annat spara på kärnor från frukt.  

Vi hoppas på en solig och skön helg så ses vi på måndag med lunchmatsäck och Alfonsbesök!

  • Förälder skriver:

    Vilket underhållande o informativt inlägg! Jättekul! Med vänlig hälsning, Fridas familj

Comments are closed.