Trädet v.17

27 april 2012

Hej alla föräldrar, välkomna tillbaka till bloggen!

Ja, nu försöker vi blåsa nytt liv i bloggen igen, vi hoppas att ni surfar in och läser. Tanken är att vi varje fredag kommer att uppdatera med ett inlägg om vad vi har gjort i veckan på Trädet. Lämna gärna kommentarer så vi vet att ni läser 🙂

I veckan har  vi möblerat om, både i köket och i vårt stora rum. Vi har flyttat en del material mellan rummen och också plockat fram nya för att inspirera barnen och locka till nya utmaningar. Populärt var bland annat klädramarna, plantera olika fröer samt duplo.

I tisdags var även halva personalen på Trädet och halva på Grodan på fortbildning för att lära sig mer om naturvetenskap ute tillsammans med barn. Vi var  vid vår damm och håvade och hittade många spännande djur. Tanken är att vi framöver kan gå dit med några barn i taget och göra samma sak. Då får barnen turas om rollerna att vara håvmästare och djurskötare. Spännande! Övrig personal och barn passade denna dag på att vara utomhus. Det var varmt och vi kunde vara utan överdragsbyxor. Hurra, vi går mot varmare tider trots allt! 🙂

I onsdags var det dags för naturskola för 06:0rna. Denna gång gick turen mot Malmö och Tekniska museet och här fanns det massor att uppleva. Vi tittade på olika flygplan, fick sitta i ett flygtorn, tittade på olika motorer och fick gå in i en riktig u-båt. Dagen avslutades med lek i ”pirathallen” på museet och överraskningsglass.

Barnen som var kvar på Trädet arbetade inne och avslutade arbetspasset med en stor sångsamling där de också fick prova många olika instrument.

Uteverksamheten har fått lite fart denna vecka. Vi har lekt lite olika lekar och så har vi fått bildäck att leka med på gården. Dessa har varit mycket uppskattade och barnen har provat många fysiska fenomen i samband med detta. T.ex. har de undersökt var däcken rullar som bäst på gården. Vi har även hittat lite brädor som barnen har fått använda för att bygga och konstruera med. Det har blivit många kojor längs staketet med dessa brädor.

Vi har också jobbat mycket med materialet ”banken” denna vecka. Där har några barn fått i uppgift att hämta olika talsorter. T.ex. ber vi barnet att hämta lappen med ”tre tusental”, ”fem hundratal” o.s.v. ända till ental. Sedan får de hämta rätt antal av de olika talsorterna i banken.

Tack för denna vecka och ha en trevlig helg! /Pedagogerna på Trädet.

Glöm inte att 07:ornas Grupp 1 har naturskola nästa onsdag!