Trädet säger hejdå till tigern

2 maj 2014

Hej!

Här kommer en fredagsblogg från en kort vecka på förskolan. Under veckan har vi hunnit bege oss ut på två utflykter. Grupp 2 av barnen födda 2010/2011 var på naturskola under tisdagen. Det var första gången vi åt lunch på utflykten och vi tog buss nummer 6 från Linero ut till lekplatsen Snäckan. Det var mycket spännande för barnen och stämningen var på topp. Solen sken hela tiden satt länge i gräset bredvid lekplatsen och plockade blommor och lekte.  I onsdags var grupp 2 av barnen födda 2009 på naturskola. Vi tog bussen till Dalby Söderskog. Även denna gång pratade vi om naturreservat och tittade närmare på skyltar och kartor längst vägen. Vi gick en lång runda i skogen där vi bland annat hörde hackspetten hacka. Längst vägen stannade vi vid en klättervänlig trädstock som snabbt förvandlades till en båt och sedan ett rymdskepp. Lunchen åt vi på en äng i solen, efter att matsäcken var uppäten lekte barnen tillsammans.  Även den här gruppen fick med sig ett diplom efter bussresan. Det blev en mycket trevlig utflykt där vi gemensamt uppmärksammade mycket intressant längst stigen. Vi rekommenderar Dalby Söderskog som utflyktsmål, då det finns många trevliga stigar att vandra längst och en unik mångfald av djur och växter. Nästa vecka är det naturskola för grupp 1 av barnen födda 2008. De ger sig iväg på onsdag!

Den här veckan bjuder vi på bilder från 2010/2011:ornas utflykt till Snäckan.

I väntan på bussen.

I väntan på bussen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Märtha och Sophia på en äng av blommor.

Märtha och Sophia på en äng av blommor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edward undersöker färgen på ljuset som strålar genom fönster färgade i olika färger.

Edward undersöker färgen på ljuset som strålar genom fönster färgade i olika färger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hand i hand på äventyr.

Hand i hand på äventyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temaarbetet kring tigern avslutades i veckan med information kring tigern på olika sätt. Vi såg en film och Ingela hade med sig en riktig tigertand från sin resa i Thailand. Så häftigt! I maj är det dags för den sista kontinenten, Afrika. Vi får se vilket djur barnen väljer att fördjupa sig i nästa månad.

Under veckan har vi gjort en del småutflykter i vår närmiljö och utforskat djurlivet. Grodorna har vaknat i sjön, svanarna är tillbaka och leker för fullt och gässen och tofsviporna på ängen utanför har precis fått ungar.

Vi har även arbetat en hel del med våra växter och odlingslådor. Barnen älskar att gräva, så och plantera.

Som avslutning vill vi hälsa Juliane välkommen till Trädet. Hon är hos oss fram till sommaren nu när Linda har gått på föräldraledighet.

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet