Trädet – Nya material och spel!

8 februari 2013
IMG_2885

”Fruktträdgården” – ett av våra nya spel

IMG_2869

Begreppen ental, tiotal, hundratal och tusental

Hej!

Den här veckan har dessvärre många av barn varit hemma och varit sjuka. Vi får hoppas på en friskare nästa vecka! Glöm inte att friskanmäla dagen före barnet kommer tillbaka till förskola. Det hjälper oss att planera vår verksamhet.

 

 

Barnen födda 2009 har haft leksaksdag. Det var intressant att få se de saker som barnen pratar så mycket om. Barnen är duktiga på att fråga kring och visa leksakerna för varandra. 

Mer snö har fallit på vår gård vilket har resulterat i en stor gemensam snögubbe och fler snökonstruktioner, roligt!

Vi har uppmärksamat Samernas nationaldag (6/2) genom att lära oss mer om den samiska kuluren. Vi fördjupades oss genom att titta på ett av Utbildningsradions program om minoriteter i Sverige. Bures (hej) är ett samiskt ord vi har lärt oss.

Teaterföreställningen om ”Emil i Lönneberga” blev tyvärr inställd. Vi får hoppas på att den visas vid ett senare tillfälle. Vi bestämde oss för att se på Emil i sagogrottan istället, hela Trädet.

Under veckan har vi fått in en beställning på många nya material och sällskapsspel. Det är extra roligt att se hur barnen samspelar och kommunicerar i spelen, tränar på turtagning, utvecklar och upplever vi-känsla, tränar finmotorik, tränar på att känna igen och benämna färger och symboler och tillsammans räknar antal steg och spelpjäser. 

IMG_2853

Leksaksvisning

Trevlig helg önskar Trädet

Comments are closed.