Trädet – Förskolans dag firas på Rosa Tornet

17 maj 2013

Hej alla föräldrar!

Nu har våren äntligen kommit till oss på riktigt och barnen tycker det är härligt att slippa tjocka kläder. Vi är ute mycket så tänk på att smörja in ert barn på morgonen och om ni önskar fyller vi på under dagen med barnets egen solkräm.

Under veckan har vi fått besök av barnen från småbarn som ska börja hos oss till hösten. De har hälsat på både inomhus och utomhus. Inomhus har varit i vårt kök där våra äldre barn har fått visa dem vad vi har för material och aktiviteter. Barnen är trygga och finner sig väl tillrätta i barngruppen på Trädet. Vi ser framemot hösten när de börjar hos oss!

I onsdags var våra barn födda 2009 på naturdag. Vi besökte åter igen området som vi kallar ”Gröningen”. Temat för detektivernas naturdagar under våren är att samla och sortera. Den här veckan pratade vi mycket kring djur och sorterade dessa bland annat utifrån vad de äter och var de bor. Barnen fick varsitt kort med en bild på ett djur och skulle hitta det barn som hade samma djurart och därmed bilda ett par. Ett av barnen hade ett vuxet djur och det andra ett barndjur. Vi pratade om vad djurens barn heter. På onsdag är det dags för grupp 2 av barnen födda 2009 att ha naturskola. Barnen som var kvar på förskolan hade arbetspass och i ateljén skapade barnen ballonger inför förskolans dag.

I torsdags firade vi Förskolans dag! Vi började dagen med härlig fruktfika och dricka, sedan var det dags att sätta igång med dagens aktiviteter. I trädgården anordnades gympapass med Röris, man kunde följa med på håvning till vår närliggande damm, inomhus hade vi arbetspass med våra montessorimaterial och i ateljén kunde man skapa vårblommor eller göra huvudkronor. Den goda lunchen som Camilla lagat åt vi utomhus i det fina vädret. Eftermiddagen bjöd också på Rörispass och håvning för att avslutas med smaskiga pizzabullar på vårt trädäck. Ni föräldrar som var med oss under dagen får gärna lämna en kommentar i kommentatorsfältet om hur ni upplevde förskolans dag. Vi tyckte det var jätteroligt att få besök av er!

Barnen har i anslutning till Förskolans dag fått möjlighet att reflektera kring sina tankar om förskolan,

 • Förskolan är bra
 • Man jobbar med grejor
 • Vi har lärt oss att man kan göra matte med stenar på förskolan
 • Vi har lärt oss att man inte får slåss
 • Vi tycker om att rita
 • Jag kan hoppa på ett ben och så kan jag också hoppa på två ben
 • Det är bra med förskolan att det finns en klätterställning
 • Det är bra med matte för då lär man sig någonting
 • Jag tycker om att leka

 

Den här veckan har vi även arbetat vidare med Snick och Snack. Temat i sagan denna veckan är att ta hand om och hjälpa varandra!

Monica har i veckan mailat ut följande information till alla föräldrar:

Tyvärr har barnen på förskolans drabbats av löss upprepade gånger senaste tiden. Jag vill därför be er alla att kontrollera, luskamma och tvätta era barns hår. Rådfråga apoteket om lämplig behandling.

Vi hoppas att vi blir av med lössen efter helgen.

 

Vårens kommande datum:

Storutflykt till Falsterbo fågelstation den 30 maj, samling på förskolan kl 08.00

Sommaravslutning 13 juni kl 14.00

 

Trevlig och solig helg,

önskar pedagogerna på Trädet

 

 • Förälder skriver:

  Tack för en trevlig och lärorik Förskolans dag. Väldigt roligt att få vara med ett tag och leka och fika. Gustav tyckte också att det var roligt att få visa mamma vad ni gör om dagarna. God fika!

 • Förälder skriver:

  Tack för allt ni gör med barnen. Jag kunde inte vara på förskolans dag, men det låter roligt det ni berättar.
  Det är superroligt att läsa om barnens reflektioner och det är också nyttigt för dem att reflektera.
  Det låter spännande på det sätt ni la upp naturdagen. De får lära sig mycket på ett lekfullt sätt.
  Tusen tack.

 • Förälder skriver:

  jag var med en liten stund på morgonen och tyckte det var jättetrevligt. Kul att få en inblick och få vara med, tror att barnen uppskattade det mycket också.

 • Förälder skriver:

  Tack för möjligheten att få vara med, det var spännande och lärorikt. Härligt att se samspelet och hänsynen barnen har/tar till varandra. Vilken fantastisk miljö ni har och vad bra ni utnyttjar möjligheten att använda tex dammen utanför. Var med på håvning och det var mycket spännande. Tack

Comments are closed.