Trädet får besök från Japan

10 april 2014

Hej!

I måndags under vår uteförmiddag var gräset blött och marken fuktig. Gården kryllade av daggmaskar i alla dess former. Barnen fascinerades väldigt av djuren och tittade på dem, samlade in dem och plockade gräs och annat till dem.

I onsdags var 08:or grupp 2 i Dalby Söderskog. Det var betydligt våtare och blåsigare än förra veckan. Men vi hade en mysig dag i alla fall. Vi såg en ekorre, hoppade över lerpölar och klättrade lite mer försiktigt. Vi tog en buss tidigare tillbaka till förskolan och gick in till sagogrottan och myste under filtar till lite labyrint. Veckan efter påsklovet den 23april är det dags för barn födda 09 grupp 1 och -10 grupp 1 att ha naturdag. Mer information kring dessa naturdagar kommer.

Barnen som deltar i melodifestivalen har tränat inför det stora uppträdandet! Några av barnen har visat stort intresse för att leka restaurang. De har delat upp olika roller i leken, en el två kockar, en servitris, två gäster, en ekonomiansvarig och en hund. De tillverkar egna menyer och betalar och växlar med låtsas pengar. Några barn har lärt sig ett kortspel där det gäller att ha så lite poäng som möjligt. Bra matematik och minnesträning, koncentration och ett bra sätt att träna turtagning på. Vi har fortsatt att påskpyssla lite under veckan. Några barn har gjort kycklingar utifrån formen på sina händer på ett gult papper. Som ben och näbb har barnen klippt ut papper i orange färg. Några kycklingar sitter uppsatta på fönstret i köket.

kycklingar på promenad

kycklingar på promenad

I veckan har vi tittat på hjärnkontoret. Barnen lyssnade uppmärksamt på olika fenomen så som hur kexchoklad tillverkas, skillnaden mellan frukt, grönsaker och bär och hur det går till när vilda och skadade djur räddas.

I torsdags fick vi besök av Chie, Amelies mamma, som gjorde en presentation av Japan. Chie och Amelie hade vackra kimono på sig. Vi lärde oss hur Japans flagga ser ut, där den röda cirkeln symboliserar solen, och orden Japan (uttalas: Nippon), hej (uttalas: konnichiwa), tack (uttalas: arigatou) och hejdå (uttalas: sayanara). Att räkna till tio på japanska var inte helt lätt, vi övade tillsammans. Alla barn fick sitt namn skrivet på japanska och de barn som ville fick testa en kimono, utsmyckning i håret och japanska skor. Vi fick testa att plocka upp bönor med pinnar och svalka oss med solfjädrar. Chie hade även med sig japanska pengar som vi fick titta på och känna på. Vilket underbart besök, tack så mycket Chie! Det är verkligen uppskattat när ni föräldrar gör besök. Ni har så mycket som är väldigt intressant för oss.

Chie visar hur japanska pengar ser ut

Chie visar hur japanska pengar ser ut

syskon i kimono

syskon i kimono

Elina i blommig kimono

Elina i blommig kimono

Amelie håller upp sitt namn på japanska

Amelie håller upp sitt namn på japanska

Tack för alla utvecklingssamtal som vi har haft med er under veckan. Vi uppskattar stunden då vi kan sitta ner med er och prata om alla underbara barn som vi har på Trädet. Ni är alltid mer än välkomna att vända er till oss även mellan utvecklingssamtalen om ni så önskar.

Ett extrainsatt blogginlägg kommer under nästa vecka kring påskfesten under fredagen!

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet

  • Förälder skriver:

    Tack själv! det va mycket rolig och jag tycker alla barn va mycket trevliga och duktiga 🙂
    Tack så mycket! Arigatou 🙂

  • Förälder skriver:

    Fantastiskt kul för Trädet 🙂 Tack till Chie!

Comments are closed.