Trädet får åter besök från våra vänner i Kungaskogen

28 februari 2014

Hej!

Denna vecka har vi fått besök av våra vänner från Kungaskogen igen! Snick och Snack kom och
hälsade på våra barn födda 2009. Inom det snaraste kommer de även tillbaka till våra -08:or. Under nästa läsår planerar de små vännerna att ta kontakt med våra 10:or/11:a.

Under veckan har vi haft brandövning. En del barn tyckte det var lite läskigt men samtidigt spännande. Det gick väldigt bra, barnen tog det lugnt och gick alla till vår uppsamlingsplats.

På samlingarna under veckan har vi bland annat tittat på geometriska figurer, cirkel, kvadrat och triangel och undersökt jämna och udda tal bland siffror.

Denna veckan har vi avslutat vårt arbete med Sydamerika och kolibrin. På frågan vad barnen har lärt sig om kolibrin under temat svarar barnen; när de flaxar blir det suddigt. De samlar nektar från blomman med sin långa näbb. De är små. De flyger snabbt med vingarna. De matar sina bebisar med maskar. Nu beger vi oss till Oceanien!

Barnen fick där välja att rösta på känguru, kanin, får och koala. Känguru fick 6 röster, kaninen 8, fåret 0 och koalan 2. Detta resulterar i att vi nu ska arbeta vidare med kaninen under mars månad. På frågan vad barnen vill lära sig om kaninen svarade de; hur ser kaninens bajs ut? Hur kan pälsen se ut? Hur högt kan en kanin hoppa? Hur fort kan kaninen springa? Hur tjock päls kan kaninen få? Hur gammal kan kaninen bli? Hur stora framben och bakben har kaninen? Jag vill lära mig att hoppa som en kanin. 

I dag var det vår tur att ta emot alla våra vänner på förskolan och sjunga tillsammans. En gång i månaden har vi ”hela huset sjunger” och turas då om att bjuda in alla avdelningarna.

Trevlig helg,
önskar Trädet