Trädet-Experimentdags!

11 oktober 2013

Hej på er!

I onsdags hade 08:or grupp 2 naturdag. Vi tog bussen till st:hans gården och njöt av den härliga miljön. Vi fick sällskap av tuppar och hönor under lunchen och träffade sen fåren och getterna. Lite läskigt men så roligt! Det blev mycket lek i träkojan och vi avslutade med en tur till den stora lekplatsen.

Nästa onsdag är den Gr 1 av 10:or och 09:or som ska ge sig ut på naturskola. Glöm inte ryggsäck och kläder efter väder.

Under veckan har de äldsta barnen fortsatt arbetet med tiokompisarna. Barnen tycker det är roligt att lista ut hur de olika siffrorna i tiolarven hänger ihop. Fråga gärna barnen vilken kompis som tex hör till tvåan, trean osv. Vi har även löst gåtor och barnen hade många förslag på svar som vi diskuterade tillsammans.

I en samling har handdockan Kvack kommit på besök. Han var en busig krabat som gärna berättade vad han var bra på. Barnen fick också berätta vad de är duktiga på och tycker om att göra.

I torsdagens samling gjorde en grupp ett par experiment om vattnets ytspänning. Vi fyllde en skål med vatten helt upp till kanten så vi kunde tydligt se ”hinnan” som låg över kanten. Så la vi på olika saker för att se vad som flöt och sjönk. I samma experiment så upptäckte vi att luft tar plats, en tom skål är inte tom. För när vi fyllde på vatten så kom luften upp som bubblade. En mycket bra observation av barnen! Sedan testade vi att bryta ytspänningen med diskmedel. Roligt!

Vi har börjat att samla i hop byggmaterial till att ha ute i trädgården. Så har ni något liggande hemma som brädor, rör i olika storlekar, murstenar, lådor – ja, allt som man kan stapla och bygga med ute tar vi tacksamt emot det. Vi samlar allt nere vid komposten.

Det har varit stor efterfrågan från barnen efter en leksaksdag och nu är det äntligen dags. Nu på torsdag den 17/10 får barnen som är födda 2008

Se gärna över era barns kläder. De behöver överdragsbyxor, fleece, stövlar, vantar, mössa!

Det är studiedag nu på måndag (14/10) då är hela förskolan stängd.
Trevlig helg!
Trädet