Trädet – en vecka i kärlekens tecken

15 februari 2013

Hej!

 

Den här veckan har en grupp barn varit på biblioteket och lämnat tillbaka och lånat böcker. Det är roligt när barnen själva väljer vilka böcker de vill ha med sig tillbaka till förskolan. Under veckan har vi tillverkat alla hjärtansdagskort. En grupp barn tog ansvar för att få dessa postade.

IMG_2953

 

 

 

IMG_2923

Skolådesagor

 

Vi gick till affären och köpte frimärken som barnen satte på kuverten. Sedan gick vi vidare till brevlådan och postade våra hälsningar till er föräldrar. Hoppas att ni alla har fått ett brev i brevlådan!

På alla hjärtansdag var det full aktivitet på avdelningen. Vi bakade och dekorerade hjärtkakor, läste kärleksböcker och skrev tillsammans en diktsamling. Det är intressant att höra barnens tankar kring ämnet. Tankegångarna skiljer sig generellt över åldrarna, våra yngsta barn fokuserar gärna på konkreta saker de gillar medan våra äldre barn har många tankar kring ceremonier och situationer som giftermål och relationer.

I veckan har vi även arbetat med ”skolådesagor”. Det är en skolåda som är ombyggd till ett hus där olika händelser utspelar sig med dockor och annan rekvisita. Barnen ska sedan återberätta sagorna. Genom återberättande tränas bland annat ”läsförståelsen” och förmågan att berätta sammanhängande berättelser med en början och ett slut. För att kunna återberätta måste man först lyssna koncentrerat.

På Trädet har vi den här veckan inlett vårt akvarieprojekt. Vi har fyllt på med sand och vatten som får stå över helgen. I nästa vecka är det dags att gå vidare med arbetet, vårt mål är att få fiskar i akvariet. Vi får tillsammans försöka skapa de bästa förutsättningarna för att fiskarna ska trivs bra tillsammans med oss.

 

Trevlig helg

önskar vi på Trädet

 • Förälder skriver:

  Tack för kärlekshälsningarna. Det var en trevlig överraskning.
  Vad ni jobbar bra och hittar på spännande aktiviteter!!!
  Lycka till med fiskarna.
  /Jahima, Astrids mamma.

 • Förälder skriver:

  Underbart att få <3-hälsningar. Låter som en mycket spännande vecka med mycket aktiviteter och lärande. Tack

Comments are closed.