Trädet: En elefant balanserade…

9 maj 2014

Hej alla föräldrar!

Det har varit en händelserik vecka på Trädet. Vi avslutade vårt arbete om tigern förra veckan och nu har vi begett oss till Afrika. Elefanten var det djur som fick flest röster denna gång. Vi har börjat sjunga några elefantsånger som t ex:

 

”Nej se, har du väl sett

vad som i luften skett

det är något jättestort

som cyklar fram så fort

det är en elefant

som är så elegant

den har snabel fram

och svans därbak

pling plong”

 

och såklart ”en elefant balanserade”.

 

Nu är det Afrika och afrikanska djur som är i fokus.

Nu är det Afrika och afrikanska djur som är i fokus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I veckan har våra äldsta barn hälsat på i förskoleklasserna där de ska börja till hösten. Spända och förväntansfulla har de varit och ivrigt berättat för oss om sina upplevelser där. Nästa vecka fortsätter några besök till.

I onsdags var barnen födda 08:a grupp 1 på naturdag. En regnig och härlig förmiddag i Skrylle. Barnen fick titta på olika sorters blad bland annat björk, bok, ek, rönn och lönn. De fick sedan i uppdrag att hitta bladen i skogen. Barnen hittade alla bladen och gick sedan och berättade vilka träd det fanns. Vi lekte även på den fina naturlekplatsen som finns där. När vi satt och mumsade på våra matsäckar i regnet (vi satt under tak) var där ett av barnen som tyckte det kändes som om vi var i en regnskog 🙂 Ännu en härlig utflykt tillsammans med era barn. Nästa vecka är det 08:or grupp 2 som åker.

Tänk vad olika trädens blad ser ut.

Tänk vad olika trädens blad ser ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En utflykt bland gröna träd.

En utflykt bland gröna träd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några av barnen har varit på biblioteket i veckan och lämnat och lånat nya böcker. Detta är något barnen verkligen tycker om. Att på biblioteket, i lugn och ro sätta sig och titta i olika böcker och välja ut vilka vi ska låna.

Snick och Snack tog ett extra långt påsklov och har nu åter kommit till oss. För barnen 08 repeterade vi förra avsnittet om att dela med sig och fortsatte med nästa avsnitt då Snick råkar komma vilse. Barnen fick berätta om de någon gång inte hittat mamma eller pappa, hur det kändes och vad som hände. Barnen gav många förslag på hur man kan göra om man är vilse: ” Är man i skogen kan man ha en visselpipa att blåsa i”, ”i en affär kan man gå till en som jobbar där”, ”man ska bli kvar på stället” var några av förslagen.

I avsnittet för barnen födda 09, kom en ny karaktär in i handlingen. Det var skatan Hotta som tog djurens hammare. Avsnittet handlade vidare om att ta saker som inte tillhör en själv. Raffe råkar såga sig i fingret och säger en svordom. Kung Älgvis berättar att vårt språk är som vårt verktyg. Vi kan styra det själv och istället för att svära kan man säga något annat. Som t ex milda makaroner.

Vi har även börjat prata om Titanic då en del barn börjat visa intresse och nyfikenhet för det. Vad hände? När? Varför? Hur? Vad är emigrera? 1:a klass, 2:a klass och 3:e klass på båten.

Vi har satt upp lappar på våra dörrar in till avdelningen för att göra alla uppmärksamma på att vi på Trädet behöver lugn och ro när vi arbetar. Vid hämtning och lämning kommer vi gärna ut till er i hallen och pratar.

Är det så att ni bara ser en bild i mailet när ni läser våra blogginlägg får ni gärna gå in på bloggen för att se hela inlägget.

Trevlig helg
önskar vi på Trädet